Acılı cips yiyen çocuk hayatını kaybetti

Cips yedikten sonra hayatını kaybeden çocuğun, acı biberlerin aktif bileşeni olan kapsaisin maddesini yüksek seviyede tüketmesi sonucu aniden kalbinin durduğu belirlendi.

SHABER3.COM

ABD'de baharatlı tortilla cipsi yedikten sonra beklenmedik bir şekilde hayatını kaybeden 14 yaşındaki çocuğun çok fazla acı biber yemekten öldüğü belirlendi.

Gazete Duvar'ta yer alan habere göre, ABD'nin Massachusetts eyaletinde, geçen yıl sosyal medyada gördüğü 'baharatlı tortilla cips yeme meydan okumasına' katılan ve ani bir şekilde yaşamını yitiren 10'uncu sınıf öğrencisi Harris Wolobah'ın otopsi raporuna ulaşıldı. Otopsi raporuna göre, Paqui firmasının ürettiği çok baharatlı cipsi yedikten kısa bir süre sonra rahatsızlanan Wolobah, 'yüksek seviyede tüketilen kapsaisin (acı biberlerin aktif bileşeni) sonucu oluşan ani kalp durması' sonucu hayatını kaybetti.

ONLARCA ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILMIŞTI
Hayatını kaybeden çocukta kalp büyümesi ve kalp kası bandı rahatsızlığının da bulunduğu belirtilirken, Paqui üreticisi, sosyal medya üzerinden başlattığı 'meydan okumada' tüketicilerden dünyanın en acı iki biberinden elde edilen ürünü yerken çektikleri videoları paylaşmasını ve ürünü tükettikten sonra su içmemesini istemişti. ABD genelinde yaygın olan bu 'meydan okumaya' katılan onlarca çocuk, hastaneye kaldırılmıştı. Son derece acı olan bu ürüne karşı çocuk ve gençlere uyarılarda bulunuluyor.
<< Önceki Haber Acılı cips yiyen çocuk hayatını kaybetti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER