Son Dakika 07:40 Böyle akademik skandal görü...
Ana Sayfa Yap  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  S-Haberci  |  Reklam  |  Künye  |  Bize Yazın
Samanyolu Haber
finans
IMKB  36.798
DOLAR  1,5350
EURO  2,1430
Az Bulutlu 29
06 Temmuz 2009 Pazartesi
Ana Sayfa   |   Gündem   |   Politika   |   Ekonomi   |   Dünya   |   Spor   |   Sağlık   |   Kültür   |   Teknoloji   |   Eğitim   |   Otomobil   |  Yazarlar   |   RSS  
Kerbela'yı nasıl anmalı? - İZLE
Müslümanların yüreğini sızlatan, akla geldiğinde ise gözleri yaşartan Kerbela Hadise'sinin yıldönümündeyiz. İşte Hocefendi'nin Kerbela ile ilgili mülahazaları..
Yazı Boyutu 10 12 14 16
Fethullah Gülen Hocaefendi herkül.org sitesinde yayınlanan haftalık sohbetinde, toplumun bazı kesimleri arasında hala husumet ve ayrılıklara vesile yapılan Kerbela hadisesini değerlendirdi.

ALVARLI EFE HAZRETLERİ, BU GÜN MAH-I MUHARREMDİR, MUHİBBİ HANEDAN AĞLAR. BUGÜN EYYAM-I MATEMDİR, BU GÜN ÂB-I REVAN AĞLAR. DER.

Fethullah Gülen Hocaefendi'ye, bazı Alevîler'in, Sünnîleri Kerbelâ hadisesine karşı duyarsız olmakla itham etmesi; bir kısım Sünnîlerin de Kerbelâ'nın yâd edilişinde aşırılığa gidildiği yönündeki kanaatleri soruldu. Hocaefendi de bir Müslüman’ın Kerbela Hadisesi'ni nasıl anması gerektiğini açıkladı.




İNSANIN İÇİNDE O ACIYI DUYMASI DOĞRUDUR. O SEVGİYİ DUYMASI DOĞRUDUR. BAŞLARINA GELEN FECAİYİ FEZAİYİ DUYMASI TABİİDİR. HEM KENDİ HATIRLARINDAN DOLAYI HEM DE BÜTÜN HATIRLARI AŞAN EFENDİMİZ'İN HATIRINDAN ÖTÜRÜ, HAZRETİ ALİ'NİN HATIRINDAN ÖTÜRÜ, HZ FATIMA-TÜZ ZEHRA'NIN HATIRINDAN ÖTÜRÜ. ONLARA KARŞI ALAKA DUYMAMAK MÜMKÜN DEĞİL. ANCAK HERŞEYDE DENGELİ OLMAK LAZIM.
09:54-10:26 İNANAN İNSANLARIN ELEM VE KEDERLERİNİ İFADE ETME ÜSLUPLARI DA DİNİN ESASLARINA UYGUN OLMALIDIR. BU YÜZDEN KİMSENİN KİMSEYE KÜSMEYE HAKKI YOKTUR.


Bazılarının, Kerbela'da yapılan zulmün ızdırabını derinden duymak için bir kısım yollara başvurduğunu, bazılarının da Ehl-i Beyt'e salat-ü selam okumak suretiyle onlara sevgilerini ortaya koyduğunu söyleyen Gülen, bu ayrılıklar yeni iftiraklara sebebiyet vermemeli dedi.

BU TÜRLÜ MESELELER BUGÜN YENİ İFTİRAKLARA VESİLE YAPILMAMALI. ŞİMDİ ÖBÜR TARAFA DÜŞEN ŞEY DE ŞUDUR. NİYE BİZİM GİBİ SİZ DE KERBELA HADİSESİNİ DERHATIR EDEREK .... BUNU YENİDEN BİR KEZ DAHA HATIRLAYIP BÖYLE YAPMAMIZIN BİR YARARI YOK.

Fethullah Gülen Hocaefendi, Kerbela olayını yad ederken aşırıya gitmenin de yeni kavgalara zemin hazırlamaktan başka bir işe yaramayacağını söyledi.
GEÇMİŞTE YAŞANMIŞ BİR FEZAİYİ FECAİYİ YENİDEN YADETMEK SURETİYLE O DÖNEMDEKİ KİNLERİ VE NEFRETLERİ YENİDEN HATIRLATMIŞ OLURSUNUZ. HEYETİ İSLAMİYE ARASINDA YENİDEN İFTİRAKLARA VESİLE OLUR BU. BU DÜRTÜLERLE HAFİZANALLAH İNSANLAR BİR DE BU DUYGULARI DÜŞÜNCELERİ REAİLEZE ETMEYE KALKARLAR. GERÇEKLEŞTİRELİM BUNU DERLER. BİR DE YEZİDİLER YAPMIŞTIR ONU YANİ. YEZİD ALLAH CEZASINI VERSİN YERİN DİBİNE BATSIN.

Gülen bir dönemde bir kişinin ya da bir grubun yaptığı hadiseyi günümüze mal etmenin ve bugün de Yezidiler var demenin yanlış olacağının altını çizdi.

FAKAT BUGÜN YEZİD YOK Kİ. BUGÜN SİZ O ŞEYLERİ YAD EDERKEN BİR DE YEZİD ARAYACAKSINIZ. OLSA OLSA SÜNNİLER YEZİDİ OLUR YANİ. SİZ SEYYİDİNE HZ. HASAN HZ. HÜSEYİN'İ TUTACAĞINIZA GÖRE. SANKİ BİZ SEVMİYORMUŞUZ GİBİ. HAŞA VE KELLA BİZ ONLARI SEVMEYİ DİN SAYIYORUZ. BÖYLE SUN-İ YEZİDLER UYDURMAK SURETİYLE BİR YEZİDİ EHL-İ BEYT KAVGASINA ZEMİN HAZIRLAMA GİBİ YANLIŞLIKLARA GİRİLMİŞ OLABİLİR.

Günümüzde Yezid yok diyen Hocaefendi, Hariciliğin ise format değiştirerek devam ettiğini söyledi.

FORMAT DEĞİŞTİREREK KALIK DEĞİŞTİREREK GÜNÜMÜZE KADAR GELMİŞTİR .......
Fethullah Gülen Hocaefendi Küçük farklılıkları kavga sebebi yaparak hasımlarımızın ekmeğine yağ sürmeyelim dedi.

07.01.2009 00:47:05


Haberi Ekle
facebook furl linkibol digg del.icio.us yumiyum oyyla bagcik technorati twitter ffeed
 YORUMLAR ( 23 )
Tüm Yorumlar | Yorum Yaz | Gönder | Yazdır
canim samanyolu tv
hocam ne derse odur ona can kurban onun hakkinda laf soyleyen terbiyesizlere soylemek istedigim bir sey var sizi sizin anne ve babanizdan cok seviyordur siz onu kotulerken allah razi olsun hocam senin o rahmet dolu elini opseydim keske ben olmeden
bayram guler   11.01.2009 23:56:30 
:
Koş Küheylan Koşa Bildiğin Kadar Çatlarsan Seni Doğuran Kısrak Utansın; Saç Toprağa Tohumu Yap Bütün Bakımını Çıkartmazsa Toprak Utansın... bizler küheylanız bizler bakanız utanacak bişeyimiz yok evelallah hizmete ne mevzuuda olursa olsun ister talebe ister esnaf muhterem hocam saman yığını gençlik değiliz bilinçli gençlik faideli gençlik inşallah ki hep birlikte havz_ı kevserin başında islam sancağı altında efendimiz (s.a.v) şefaati altında cennet_i ala da hep bir arada haşrolmayı nasib eder rıza-i şerifi gütmemiz
özkan torun   11.01.2009 11:44:38 
Allah sağlık ve uzun ömür versin
Rabbim bu kadar dünya milleti içinde bize bahşettiği dünyanın takdirinin kazanmış bu muhterem zatın kıymetini bilmeyi ihsan etsin. ömrün uzun olsun hocam
nsönmez   10.01.2009 22:35:26 
Allah Muhterem Fethullah GÜLEN Hocaefendi yi başımızdan eksik etmesin ahiret aleminde de şefaatini nail eylesin.Rabbim şifalar versin.
mustafa K.   10.01.2009 19:30:40 
ALLAH RAZI OLSUN HOCAM
Kerbela ve alevilik üzerine Sünni bakışının nasıl olması gerektiğini belirttiğinden hocam Allah razı olsun..
HARUN ÖZMADEN   09.01.2009 23:48:42 


1 2 3 4 5
Sizce pahalı BENZİNDEN kim sorumlu?

Dağıtım şirketleri (707oy -51,2 %)
EPDK (246oy -17,8 %)
Maliye Bakanlığı (173oy -12,5 %)
Enerji Bakanlığı (144oy -10,4 %)
Benzin alan vatandaş (111oy -8,0 %)
  
 Diğer Anketler 
Samanyolu
Samanyolu Haber Tv
Mehtap Tv
Yumurcak Tv
Samanyolu Ana Haber
Manşetleri sitenize ekleyin
Samanyolu Haber Tv
Arşiv
Trafik Durumu
Yol Durumu
BÜLTEN ÜYELİĞİ
 
* Günlük Haber Bültenine üye olmak için
E-POSTA adresinizi giriniz:
Samanyolu Samanyolu Haber Mehtap Tv Yumurcak Tv Ebru Tv Hazar Tv Burç Fm Dünya Radyo Shaber Radyo Zaman Cihan Haber Ajansı Aksiyon Today's Zaman