Son Dakika
07:52
'Bu yasa siyaseti kışladan ...
Ana Sayfa Yap
|
Sık Kullanılanlara Ekle
|
S-Haberci
|
Reklam
|
Künye
|
Bize Yazın
A.KARAHİSAR
ADANA
ALANYA
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
AYDIN
BARTIN
BAYBURT
BOLU
BURDUR
BURSA
DIYARBAKIR
EDİRNE
ERZINCAN
ERZURUM
ESKİSEHİR
GAZIANTEP
GOKCEADA
ISTANBUL
IZMIR
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KILIS
KOCAELİ
KONYA
KUTAHYA
MALATYA
MERSİN
MUGLA
SAMSUN
SANLIURFA
SIIRT
SINOP
TOKAT
TRABZON
ZONGULDAK
IMKB
36.798
DOLAR
1,5350
EURO
2,1430
Az Bulutlu
29
06 Temmuz 2009 Pazartesi
Ana Sayfa
|
Gündem
|
Politika
|
Ekonomi
|
Dünya
|
Spor
|
Sağlık
|
Kültür
|
Teknoloji
|
Eğitim
|
Otomobil
|
Yazarlar
|
RSS
A.ABDULKADİROĞLU
SAMANYOLUHABER
04.12.2008
15:06
Yazarın Önceki Yazıları
No pain no gain !
Birileri Başbuğ'a ateş püskürüyor
Siz niye seviniyorsunuz ki?
Ne o iştahınız mı kaçtı?
Ne o iştahınız mı kaçtı?
TSK'DA KARANLIK NİSAN
ŞİMDİ SAMİMİYET ZAMANI
GENÇ SUBAYLAR RAHATSIZ!
İSPİYONCULUĞU BIRAK GAZETECİLİK YAP
AHMET HAKAN’IN DİYETİ
AK PARTİ'NİN ÖNÜNDEKİ MAYINLAR
32.GÜN BUNU NİYE YAPTI
CENAZEDEN MALZEME ÇIKMADI
ERDOĞAN NE DEMEK İSTEDİ?
KOŞ AHMET HAKAN KOŞ
KÜRT SORUNUNU KİM ÇÖZECEK?
FİKİR KANSERLERİNİN YENİ OYUNU
MIZIKACILAR PARÇAYI DEĞİŞTİRİN
TRT'Yİ UZAYLILAR BASMIŞ
<b>PAŞAM BU TEKLİFE NE DERSİNİZ ?</b>
BU KADAR BASİT
BÜKEMEDİĞİN BİLEĞİ ÖLDÜRÜRSÜN
MEĞER NE GÜZELMİŞ ÖLÜM
NİYE ISRARLA ‘BBP HELİKOPTERİ’ DENİYOR?
BU GERÇEKTEN KAZA MI ?
TÜRKİYE ŞİMDİ SIRA SENDE
MİLLET OYUNU YEDİRMEZ AMA
YENİ BİR DÖNEM
YİNE BİTLERİ KANLANDI
GALİBA BU SEFER OLACAK
BU KADARINA DA PES ARTIK
İLHAN ABİ’NİN KİMYASI BOZULDU
MEĞER SAHİPSİZ DEĞİLMİŞİZ
TÜRKİYE SAVCINA SAHİP ÇIK
BU NASIL BİR ZİHNİYET?
ALIŞACAKLAR
NİYE RAHATSIZ OLDUNUZ?
DERDİNİZ BU İSE ZOR
HEP SİZİN İSTEDİĞİNİZ OLACAK DEĞİL Mİ ?
ŞİMDİ ANLAŞILDI DERDİNİZ
AK PARTİ'YE GÜNEYDOĞU TUZAĞI
CAMİLERİ KİM YAKIYOR?
BU PARA BİZİM CEBİMİZDEN Mİ ÇIKACAK ?
KURBAN DERİSİNİ KİM TOPLAYACAK ?
CHP’YE BİR EL ATSAK
SAYIN BAYKAL O İŞ ÖYLE OLMAZ!
SİZE İNAT BİRİZ BERABERİZ
BU TİYATRO BİTMEZ!
İNGİLİZ DÜŞES'İN DERDİ NE?
BU PARA BİZİM CEBİMİZDEN Mİ ÇIKACAK ?
Dilerseniz bu sorunun cevabını Kültür Bakanı Ertuğrul Günay versin.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne çalışanların maaşlarının ödenmesi karşılığında İş Bankası tarafından promosyon olarak verilen 1 trilyon 130 milyar lira (1.13 milyon YTL) ile ilgili mahkeme son noktayı koyan kararını verdi.
Şimdi ortada iki yerde görünen ama aslında bir tane olan 1.13 trilyon lira var. Mahkemenin verdiği karar 1.13 trilyon liranın kayıp olduğunu tescilliyor.
Samanyoluhaber.com’da aylar önce gündeme getirdiğimiz ‘Devlet Tiyatrolarında kayıp trilyon’ davasında Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi kararını verdi.
Olay neydi ?
1.13 trilyon liralık promosyon bilmecesi aslında şu anki Genel Müdür Lemi Bilgin’in eski bakan Atilla Koç tarafından görevden alınmasına sebep teşkil eden olayın ta kendisi.
2004 yılında İş Bankasıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında ‘yaklaşık 1800 kurum personelinin maaşlarının ödenmesi anlaşması’ yapıldı. Bu anlaşmayla kuruma İş Bankası tarafından 1 trilyon lira promosyon ücreti ödenecekti. Ancak para Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne değil Devlet Tiyatroları Vakfı’nın hesabına aktarılmıştı.
Başbakanlık müfettişlerinin soruşturması sonucu ortaya çıkan olaydan sonra dönemin genel müdürü Lemi Bilgin görevden alındı.
Ve Devlet Tiyatroları Vakfı yöneticileri o tarihte ceza almamak için 1.13 trilyon lirayı hemen Devlet Tiyatroları Vakfından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün hesabına aktardılar.
Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişleri Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve Devlet Tiyatroları Vakfı yöneticilerinin suç işlediğini ifade eden çok önemli raporlar hazırladılar.
Ancak mahkeme Lemi Bilgin’i Mayıs 2007’de göreve iade etti.
Devlet Tiyatroları Vakfı daha sonra paranın kendilerine ait olduğunu ifade ederek mahkemeye dava açtı ve parayı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden geri istedi.
Olay Devlet Tiyatroları yönetimini iyice zora soktu.
Daha önce bu konuyu gündeme getirip DT ile İş Bankası arasındaki protokolleri ve teftiş raporlarını yayınlamış, şu soruları sormuştuk:
İş Bankası’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağış yapmayı taahhüt ettiği 1.13 trilyon lira nerede ?
DT Vakfıyla DT Genel Müdürlüğü arasında gidip gelen para, bu para mı ?
Ortadaki 1.13 trilyon lira Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün mü yoksa Devlet Tiyatroları Vakfının mı ?
Eğer para Devlet Tiyatroları Vakfının ise niçin apar topar Genel Müdürlüğün hesabına aktarıldı ?
Eğer para Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün ise Devlet Tiyatroları Vakfının hesabında ne arıyor ?
Eğer para vakfınsa Genel Müdürlüğün 1.13 trilyon lirası nerede ?
Devlet Tiyatroları Vakfının parayı geri istemek için açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme paranın Devlet Tiyatroları Vakfına ait olduğuna karar verdi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün 1.13 trilyon lirayı vakfa 4 yıllık yasal faiziyle geri ödemek zorunda olduğuna hükmetti.
Bu karar başka bir gelişmeyi daha gündeme getirdi. Yönetmeliğe göre bankaların maaş karşılığı kurumlara verdiği promosyon paraları kurum çalışanlarına dağıtılmak zorunda.
Aslında bu 1.13 trilyon lira Devlet Tiyatroları çalışanlarının hakkıydı.
Şimdi Devlet Tiyatrosu çalışanları 1.13 trilyon liradan kendi paylarına düşen miktarı alabilmek için tek tek dava açmaya hazırlanıyor.
Yani Devlet Tiyatroları, hem vakfa yasal faiziyle 1.13 trilyon lirayı iade edecek, hem de mahkeme karar verirse bütün çalışanlarına 1.13 trilyon liradan paylarına düşeni ödemek zorunda kalacak. Ortadaki rakam ikiye katlanacak.
Şimdi 2005 yılında vakıf tarafından Devlet Tiyatrolarının hesabına aktarılan ve harcanan, mahkemenin iade kararı verdiği bu kayıp 1.13 trilyon kimin parasıyla geri ödenecek ?
Bu para Devlet Tiyatrolarının bugünkü bütçesinden mi karşılanacak ?
Bu para için Kültür Bakanlığı ek bir bütçe mi çıkaracak ?
Ya da para sorumlulardan mı tahsil edilecek ?
Yoksa en son ve her zamanki seçenek olarak bu da milletin canını dişine takıp çalışarak ödediği vergilerle mi ödenecek ?
Tiyatro; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın kendi ifadesiyle başını ağrıtmaya devam edecek gibi gözüküyor.
İŞTE MAHKEME KARARI
YORUMLAR
(
29
)
Tüm Yorumlar
|
Yorum Yaz
|
Gönder
|
Yazdır
Uyarı :
Hakaret, küfür içeren ve imla kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmamaktadır.
YORUMYAZ
Yukardaki haberle ilgili yorumunuz
İsim :
E-Posta Adresi :
Başlık :
Yorum :
Adınız Soyadınız
:
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın Email Adresi :
Mesajınız
:
alın şu adamı artık görevden...
nedir bu devlet tiyatrosunun lemi bilginden çektiği? yeter artık, ne var bu adamda... alın şunu görevden, bitsin.
seyirci
24.12.2008 20:39:16
Üzümmü yemeli bagcımı dövmeli?
Arkadaşlar ben kimsenin taraftarı değilim ,DT çalışanı filanda değilim.Samanyolunun bu konudaki yazısını okuyup tarafsız olarak yorumlayan bir devlet memuruyum.Ortada mahkeme kararları varken aksini iddia etmek abesle iştigaldir.Eger sizler bu konuda haklı iseniz ,maksadınız üzüm yemekse birkaç kişi pilot olarak dava açın ,eger kaznırsanız diger herkes sizi emsal göstererk dava açsın,eger kazanırsanız bizde emsal gösterek kendi kurumlarımızda dava açalım.Milyonlarca memurun düşünemediğini siz düşünmüşsünüz bravo deriz.Hoş karardan anlaşıldığı kadarı ile kültür iş ile kültür emekçileri sendikalarıda sizin gibi davaya müdahil olmak istemişler mahkeme onlarada siz taraf değilsiniz demiş....Ama yok burada yazan birkaç kişinin amacı bagcı dövmekse ,bu konuyu bırakıp başka bir dava konusu bulsunlar....Kolay gelsin...
cemil acarer
09.12.2008 13:33:22
cemil bey kardeşime..
cemil acarer arkadaşım ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun.. lemi bilgin taraftarları seni yanlış yönlendiriyor. bak canım kardeşim, söz konusu sorun ya da usulsüzlük, iş bankasının verdiği 1 trilyonun neden kurum çalışanları yerine dt vakfına aktarıldığıdır... bunu da yapan lemi bilgin dir. mine acar döneminde para geri iade edlildiği için, ve mine acar bu parayı dt de kullandığı için sen onu suçluyorsun da, kurumun hakkı olan 1 trilyonun dt vakfına aktarılmasını sağlayan lemi bilgin sorumlu değildir diyorsun... dalga mı geçiyorsun Allah aşkına? tekrar ediyorum; iş bankasının verdiği 1 trilyon promosyon parası neden kuruma değil de dt vakfına aktarışdı? lemi bilgin in sorumlu olduğu olay bu. çünklü bugün o söz konusu 1 trliyonu vakıf geri istiyor. faizi ile hem de. kurum çalışanları da bu parayı istiyor. e şimdi lemi bilgin in kuruma açtığı zararı görüyor musun? ya da görmüyor musun? daha ne anlatalım.. o lemi bilgin taraftarlarına da selam söyle.. seni yanlış yönlendirmesinler... sen onlara aldanma... tamam mı canım kardeşim?
ege bilginer
09.12.2008 12:02:31
salih kardeşime katılıyorum
Bizler bu ülkenin insanları olarak salih kardeşimin dediklerine katılıyoruz bir devlet kurumunda yolsuzluk yapan kimseyi savunmuyoruz savunmayada vicdanımız el vermez yapılan hata veya yolsuluğu kim yapmışsa yedikleri haram olsun yalnız şunu belitmek istermki yargılanan şahıs Lemi BİLGİNDİR BİR DEVLET MEMURUNUN ALDIĞI MAAŞI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURURSAK Promosyondan alacağı para onun bircok derdine derman olur .Tabiki suclu sucunu kabul etmez LEMİ BİLGİN Vakıfı suclar Vakıf ise Lemi BİLGİNİ suclar Devletin parasını babasının malı gibi ona buna peşkeş çeken LEMİ BİLGİN Yargılanmalıdır derhal o görevden alınmalıdır Bakan bey uyumasın bu olaya el atsın Yiyenlere haram olsun.
murat
09.12.2008 11:21:27
bürokratının bakanı
sayın acarer siz ısrarla konuyu anlamama yönünde gayret sarfediyorsunuz. ya da işinize öyle geliyor. bu para zaten kurumun hakkı olan paraydı. usulsüzce vakfa aktarıldı. vakıf da korkup parayı kuruma devretti. kurumun cari hesabına girdi kaydedildi. ve gerekli bütün yazsal ve bürokratik safhalardan geçerek kurumun parası haline geldi. faturalı belgeli harcandı. kimin döneminde harcandığı önemli değil. paranın kimin döneminde tiyatrodan kaçırıldığı önemli. bu kişi de lemi bilgindir. kültür ve turizm bakanı sayın ertuğrul günay bu durum karşısında ne yapacak bunu çok merak ediyorum. velev ki bu para lemi bilgin ya da mine acarın sorumluluğunda olsun ben bakandan artık bir ses çıkmasını bekliyorum. arkadaşlar ortadaki para dt çalışanlarının hakkı olan paradır. bakan bürokratının bakanı olmuştur maalesef.
bürokrat
09.12.2008 10:53:43
1
2
3
4
5
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Albay Çiçek'in sorgusu ortaya çıktı
AB bastırıyor, Ankara direniyor
Gül ile Obama ne görüştü ?
Doğan 1. ölüm yıldönümünde anıldı
Ukrayna'dan Rusya'ya garanti
Tüm Yazarlar
A.ABDULKADİROĞLU
Fitne fesat iş başında
Tüm Seçmeler
A.TURAN ALKAN
Kara Mısto
ERGUN BABAHAN
Laikçilerin yanlışları
FEHMİ KORU
Darbe endişesi vehimden mi ibaret?
HASAN CELAL GÜZEL
Abderalılar uyanıyor
HAYRETTİN KARAMAN
Hz. Ali döneminde muhalefet
MAHİR KAYNAK
Kavşakta yol seçmek
MEHMET ALTAN
Burjuvazinin Lice’deki iskeleti?
MURAT YETKİN
Askerin yasaya itirazı Köşk'te
NUH GÖNÜLTAŞ
Abdullah Gül, Demirel'leşir mi?
MUSTAFA ÜNAL
Gül ile Türkiye'nin kesişen kaderi
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE
'Asker olmak'
HAMDULLAH ÖZTÜRK
Ergenekon-TSK hattından tarihe not düşmek için...
MUSTAFA ARMAĞAN
51 yıl önce askerî mahkeme darbecileri beraat ettirmişti
Son Gelişmeler
Doğan 1. ölüm yıldönümünde anıldı
Ukrayna'dan Rusya'ya garanti
Medvedev: Avukata ihtiyacımız yok
Türkiye'den 1 altın ve 1 gümüş madalya
İskenderun'da kurtuluş coşkusu
Ümit Efe: 10 günde 10 yıl yaşlanmıştım
Malatya'da trafik kazası: 2 ölü
Rijkaard: Oyundan memnunum
Borisov: Başbakan olmaya hazırım
Kars'ta trafik kazası
Müslümanlara dini bayramlar tatil oldu
Ölmediği 10 gün sonra anlaşıldı
Kalbiniz için en favori 4 yiyecek
Lincoln'den şaşırtan cevap!
Bakan Ergün'den Özal itirafı
Sizce pahalı BENZİNDEN kim sorumlu?
Dağıtım şirketleri
(707oy -51,2 %)
EPDK
(246oy -17,8 %)
Maliye Bakanlığı
(173oy -12,5 %)
Enerji Bakanlığı
(144oy -10,4 %)
Benzin alan vatandaş
(111oy -8,0 %)
Diğer Anketler
Samanyolu
Samanyolu Haber Tv
Mehtap Tv
Yumurcak Tv
Samanyolu Ana Haber
Manşetleri sitenize ekleyin
Samanyolu Haber Tv
Arşiv
Trafik Durumu
Yol Durumu
BÜLTEN ÜYELİĞİ
* Günlük Haber Bültenine üye olmak için
E-POSTA adresinizi giriniz:
Copyright 2003-2009 samanyoluhaber.com Tüm Hakkı Saklıdır.