Ana Sayfa | Gündem  |   Politika   |   Ekonomi   |   Dünya   |   Spor   |   Sağlık   | Kültür   |   Teknoloji   |   Eğitim  |   Arşiv   |  Yazarlar       Canlı    RSS/Podcast

Erdoğan, Boğaz'ın 140 metre altında - Foto

Boğaz'ın altından ilk kez Marmaray çalışmaları sırasında geçen Başbakan Erdoğan bu kez de Melen İçme Suyu Projesi çerçevesinde yer altına indi.
Yazı Boyutu 10 12 14 16
Foto Galeri - Başbakan, Boğazın 140 metre altında
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Melen İçme Suyu Projesi çerçevesinde yer alan ''Derbent-Beykoz Şaftı Arası Boğaz Geçiş Tüneli''nde incelemelerde bulundu.

Derbent'teki DSİ Melen Sistemi Tesisleri'ne gelen Erdoğan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'ndan proje hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Eroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bir araca binen Erdoğan, tünelin içinden Beykoz şaftına kadar gitti. Erdoğan, tünelin ortasında yer alan ışıklı Asya-Avrupa geçiş levhası önünde, basın mensuplarının fotoğraf ve görüntü almalarına izin verdi.

Beykoz Şaftı'nda da Veysel Eroğlu'ndan bilgi alan Başbakan Erdoğan, daha sonra Derbent'e döndü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, tünel kazısında çıkarılan taşlardan yapılan bir kalemlik hediye edildi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, yaklaşık 140 metre derinliğe kadar ulaşan tünelin içinden geçtiklerine işaret ederek, ''İnşallah fevkalade bir durum olmadıkça 31 Aralık 2010'da Melen suyunu Avrupa yakasına vereceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, çalışmaların devam ettiğini ve ileri teknolojinin gereğini uyguladıklarını dile getirerek, tünelin açılışının ardından 1,2 milyar metreküp suyun buradan geçebileceğini söyledi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Atılan bu güzel adımlara karşı bazı muhalif çevrelerin çıkması bizi ciddi manada üzüyor. Bunlar ülkemizin, milletimizin kazanımlarıdır. Bakın şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. İstanbul-İzmir'i 3,5 saate indirecek olan otoyol ve aynı şekilde İstanbul-İzmit arasındaki dev üçüncü köprü olacak. Şimdi bazıları nasıl birinci köprüye karşı çıktıysalar, ikinci köprüye karşı çıktıysalar, şimdi de buna karşı çıkmanın gayreti içindeler. Buna çalışıyorlar.

Burada medyamızın aklı selimle davranıp halkımızın bu hassasiyetlerine öncü olmalarını, yardımcı olmalarını istiyorum.''

Başbakan Erdoğan, yapılanların hem halkın ulaşım maliyetini düşüreceğine hem de kaza risklerini ciddi anlamda azaltacağına dikkati çekerek, ''Su medeniyettir, işte onun adımı burada. Yol medeniyettir, işte onun da adımı bir yeni hamle ile İstanbul-İzmir otoyolu'' dedi.

Erdoğan, daha sonra buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait bir otobüsle ayrıldı ve halkı selamladı.

Derbent Beykoz Şaftı Arası Boğaz Geçiş Tüneli, Melen projesi kapsamında Anadolu'dan temin edilecek suyun Avrupa yakasına iletilmesinde iki kıtayı birbirinden ayıran Boğaziçi'nin geçilmesinin sağlayacak ve deniz yüzeyinin 135 metre altında açılan 6,11 metre çapa sahip bulunuyor.


03.07.2009 16:14:40

Etiketler  : 
Başbakan    Erdoğan        Marmaray        Melen    İçme    Suyu    Projesi   
    Beykoz    Şaftı        Veysel    Eroğlu        Kadir    Topbaş   

Haberi Ekle
facebook furl linkibol digg del.icio.us yumiyum oyyla bagcik technorati twitter ffeed
 YORUMLAR ( 3 )
Tüm Yorumlar | Yorum Yaz | Gönder | Yazdır
slm
ben baskanımızı cok seviyorum ve sevmeyenlere bi tavsiyem war tamam sevmeyin ama basbakanımız bu ülkyeyüzyılda bir gelen bi mucize insan en azından ideolojik düşünmeden ülkedeki gelişmelere destek olmak için basbakanımıza destek olun...
muhammet   04.07.2009 12:33:37 
Yorumunuz kriterlerimize uymadığı için yayınlanmamıştır.
muhammet   04.07.2009 12:32:57 
helal olsun
bu hükümet döneminde ödediğim vergiler helal olsun.seni sevmeyenler kahrolsun
vergi mükellefi   03.07.2009 16:49:13 
aman dikkat
aman başbakanım dikkat edin sakata gelmeyin
erol   03.07.2009 16:35:44 
Yorumunuz kriterlerimize uymadığı için yayınlanmamıştır.
Takipci   03.07.2009 16:22:23 


1 2 3 4 5
IMKB  53.437 DOLAR 1,5350
EURO 2,0770 ALTIN 54,64
BÜLTEN ÜYELİĞİ
 
* Günlük Haber Bültenine üye olmak için
E-POSTA adresinizi giriniz:
Ana Sayfa Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | S-Haberci |  Reklam |  Künye |  Bize Yazın
Copyright 2003-2009 samanyoluhaber.com Tüm Hakkı Saklıdır.