[ANALİZ] Tehlikenin ne kadar büyük olduğunu şimdi anladınız mı?

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca 5 yıl önce tehlikenin büyüklüğü için uyarmıştı.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER | ANALİZ- 180 ülke arasında yapılan incelemeye göre Türkiye cezaevinde en fazla gazetecinin olduğu ülke. Sadece gazeteciler için değil muhalif düşünce açıklamak sanatçılar, akademisyenler, sokaktaki vatandaşlar için de tehlikeli... 

Cumhurbaşkanına hakaret, gizli belge açıklamak hatta terör örgütü üyesi olmak gibi suçlamalarla suçlanmak gazeteciler için normal karşılanıyor. Ancak Türkiye bir günde bu gibi bir durumla karşılaşmadı. 

Son üç yıldır Türkiye Freedom House'un Özgürlükler Raporu'na göre  Türkiye "kısmen özgür" kategorisinden "özgür olmayan ülkeler" arasında. 

2014 yılı aralık ayında tutuklanan ve son iki yılını hücrede geçiren Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca daha 2015'te her kesimi uyarmıştı.
 
Şimdilerde herkesimin şikâyet ettiği ifade özgürlüğü ile ilgili yaptığı uyarı 5 yıl sonra şimdilerde gerçek oldu. 

Karaca’nın İstanbul Silivri Kapalı Cezaevi'nden yazdığı mektubu Hollanda’nın en muteber gazetelerinden NRC Handelsblad, 2015 yılı mart ayında yayımlamıştı 

Karaca, mektubunda Türkiye'de demokrasi ve insan haklarından yana tavır sergileyen bütün medya organlarının büyük bir tehlike altında olduğunu vurgulamıştı: “Basın özgürlüğünün ayakta kalabilmesi, tüm baskılara rağmen medya kuruluşların demokratik değerlere sahip çıkılmasına bağlı.” 

DEMOKRASİ MÜCADELESİ SÜRECEK

Karaca, Türkiye’nin daha demokratik, daha özgür, daha yaşanabilir olması, Avrupa Birliği standartlarında bir demokrasiye sahip olabilmesi, ifade hürriyetine saygı gösterilmesi için mücadelesini sürdüreceğini belirtmişti.
 
“Benim tutukluluğumun ne terörle ne örgütle hiçbir ilgisi olmadığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce açıkladığı cadı avı çerçevesinde gerçekleştiğini ve bir intikam operasyonu olduğunu bütün dünya biliyor ve görüyor.” diyen Karaca, hükümetin ısrarla savunduğu “Bunlar gazeteci değil, terörist.” iddiasının da hiç kimseyi tatmin etmediğini belirtti.

Mektubu yazdığında tutuklanmasının üzerinden 82 gün geçtiğini belirten Karaca  “Daha demokratik bir Türkiye için mücadelemi sürdüreceğim.” bitirmişti. 

<< Önceki Haber [ANALİZ] Tehlikenin ne kadar büyük olduğunu şimdi anladınız... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER