[Cadı avında bugün] Türkiye genelinde 189 gözaltı kararı

Türkiye genelinde Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avı soruşturmalarında bugün de muvazzaf ya da ihraç asker, polis, öğretmen vb. mesleklerden 189 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.

SHABER3.COM

Ankara merkezli 22 ilde, cadı avı soruşturmaları kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 32’si aktif görevde olan toplam 37 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 23’ü gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan 4’ü ihraç, 32’si aktif görevde ve biri sivil olmak üzere toplam 37 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL'DA 54 KİŞİYE GÖZALTI

İstanbul’da ise Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik yürütülen soruşturmada, 2’si sivil olmak üzere toplam 54 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu kişilerden ikisinin emekli albay, birinin muvazzaf yarbay, 2’sinin ihraç binbaşı, 9’unun üsteğmen (5 muvazzaf, 4 ihraç), 4’ünün ihraç teğmen, 30’unun astsubay (25 muvazzaf, 3 ihraç, 2 emekli), 4’ünün ihraç askeri öğrenci, 2’sinin sivil olduğu belirtildi.

Konya merkezli 26 ilde ise yine Türk Silahlı Kuvvetleri'yle irtibatlı oldukları öne sürülen 50 sivil hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Çanakkale merkezli 15 ilde,  21 askeri personel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ARALARINDA YARBAY VE ÜSTEĞMEN DE VAR

Soruşturma kapsamında, 1 yarbay, 3 üsteğmen, 1 yedek subay, 8 astsubay, 8 uzman çavuş olmak üzere toplam 21 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen başka bir soruşturmada ise aralarında aktif ve ihraç polis memuru, ihraç binbaşı, ihraç öğretmenlerin bulunduğu  27 kişi hakkına gözaltı kararı verildi.
<< Önceki Haber [Cadı avında bugün] Türkiye genelinde 189 gözaltı kararı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER