Rusya Kamışlı'ya askeri sevkiyat yaptı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 8 2020
Rusya, Rojava Özerk Yönetimi'nin denetiminde bulunan Kamışlı'daki askeri noktasına yaklaşık 50 araçlık askeri takviye gönderdi.
Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda geçekleştirdiği harekat sonrası varılan anlaşma gereği ABD'nin askerlerini çekmesi üzerine bu bölgede Rusya'nın askeri gücünü artırma çabası sürüyor.
Independent Türkçe'nin Anadolu Ajansı'ndan aktardığına göre Rusya'ya ait yaklaşık 50 araçlık askeri konvoy dün Ayn İsa'dan hareket ederek, Tel Temır beldesine vardıktan sonra Kamışlı'ya yöneldi.
Zırhlı ve personel taşıyıcı araçlar ile tanklardan oluşan konvoy, güneybatısında yer alan Kamışlı Havaalanı'ndaki Rus askeri noktasına yerleşti.
'Barış Pınarı Harekatı' sonrası Kamışlı Havaalanı'ndaki noktasını prefabrik evlerle genişleten Rusya, dünkü takviyelerden önce, burada en az 200 asker, onlarca zırhlı araç ve tank ile 6 askeri helikopterle varlık gösteriyordu.
Askeri noktada görevli üst düzey Rus komutanlar ise bölgede el koydukları villalarda yaşıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'8.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.Propagandanın ayarı kaçtı: İletişim Başkanlığı’nın kasası tamtakır!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


