[ Nurullah Kaya yazdı ] Futbol ve gol dolu geceyi Hollanda kazandı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Haziran 14 2021
Dünya'nın en önemli spor organizasyonlarından biri olan Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2020 bir yıl gecikmeli de olsa başladı. Samanyoluhaber.com okurları için şampiyona boyunca Turnuvayı Gazeteci Nurullah Kaya yorumlayacak .
[ Nurullah Kaya yazdı ] Futbol ve gol dolu geceyi Hollanda kazandı


Nurullah Kaya  
Euro 2020 C Grubu ilk karşılaşmasında  Hollanda Ukrayna’yı 3-2 yendi. Büyük beklentilerle sahaya çıkan Türkiye’nin yenilgisi, 29 yaşındaki Christian Eriksen’in kalbinin durması gibi üzücü durumlarla başladığımız şampiyonanın en zevkli karşılaşması dün oynandı. Güzel bir futbol resitaline sahne olan gecede Hollanda Ukrayna karşısında 2-0 öne geçmeyi başardı. Oyundan kopmayan Ukraynalı futbolcular üstün gayretleriyle rakibini yakalamayı başardı. İkinci yarı 2-2 olan karşılaşmada son sözü Portakallar söyledi. 
Ev sahibi ülke kendi sahalarından biri olan Johan Cruyff Arena’daki karşılaşmanın ilk 15 dakikasında Ukrayna’nın kalesine üst üste ataklar yaptı. Hollandalı futbolcular 10 dakikada Ukrayna kalesine 7 iyi şut gönderdi. Ukraynalı kaleci Georgiy Bushchan ilk devre kalesini elinden geldiği kadar korumaya çalıştı. İlk yarı Portakalların üstünlüğü Ukraynalıların azimli mücadelesine sahne oldu. Ancak soyunma odasından dönen oyuncular futbolseverlere muhteşem bir 45 dakika yaşatmaya söz vermiş gibiydi. Portakallar oyuna beklenenden süratli ve atak başladı. İkinci yarının başlarında oyun adeta Ukrayna kalesinde geçti. Geliyorum diyen golü Hollandalı futbolcu Wout Wijnaldum attı. 52. dakikada sol kanattan gelen ortayı kaleci çelmeyi başardı. Ancak topu iyi takip eden Hollandalı oyuncu Wijnaldum, plase bir vuruşla takımının ilk golünü kaydetti. Paris Saint-Germain’in yeni transferi Wijnaldum, Turuncu formayla çıktığı son 26 maçta 15 gol atarak iyi bir istatislik yakalamış oldu. 
Başlama noktasına gelen top çok fazla zaman kaybetmeden yine Ukrayna kalesine yöneldi. Bu kez sahne alan Frank De Boer’in başka bir talebesiydi. 58. dakikada Wout Weghorst, Ukrayna filelerini havalandıran ikinci isim oldu. Sağ çaprazdan topu önünde bulan Weghorst, topa çok sert vurdu. Kalesinde elinden geleni yapmaya çalışan Bushchan, bu topa engel olamadı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir