-Teslim ol! Hayır sen teslim ol!

Şanlıurfa Emniyeti'nde skandallar bitmiyor. Şehirde özel harekat ve terör şube ekipleri 2 polisin evini ‘IŞİD’in hücre evi’ diyerek bastı. Karşılıklı silahlar çekildi. İki tarafın birbirini polis olduğuna ikna etmesi yarım saat sürdü.

-Teslim ol!    Hayır sen teslim ol!

Emniyet Müdürlüğünde görevli bir polis memuru Kalaşnikof taşıdığını gördüğü bir şüpheliyi takibe alarak girdiği evi tespit etti. Şüphelinin IŞİD militanı olduğu yönünde meslektaşlarına bilgi veren polis memurunun ifadesi üzerine, 25 Ağustos’ta Karaköprü ilçesi Karşıyaka Mahallesi’ndeki evin etrafına özel harekat ve terör şube ekipleri konuşlandırıldı.

Hücre evi baskını yaptığını zanneden özel harekat görevlileri apartmanın ve evin kapısını çalmadan kırmaya başladı. Ceylanpınar’da 2 polisin evlerinde şehit edilmesinin ardından teyakkuzda olan ve evinde dinlenmekte olan polis ise özel harekat polislerinin çıkardığı gürültüleri kendisine yönelik terörist saldırı zannederek evdeki Kalaşnikof tüfek ve silahıyla siper alarak savunmaya geçti.

TERÖRİST SANDILAR

Özel harekat polislerinin ‘teslim ol’ çağrısına ‘Siz teslim olun’ diye karşılık veren polis memuruyla özel harekat polislerinin birbirlerini polis olduklarına yarım saat sonra ikna edebildiği öğrenildi. İki tarafın da polis olduğunun ortaya çıkmasından sonra geriye kırık kapılar kaldı.

KORUMA POLİSİ ÇIKTI

Facianın eşiğinden dönüldüğü operasyonda IŞİD’in hücre evi diye basılan evin Eyyübiye Belediye Başkanı’nın koruma polisinin evi olduğu ortaya çıktı. Polisin taşıdığı Kalaşnikof silahın ise koruma silahı olduğu öğrenildi.

İSTiHBARAT SKANDALI

Po­lis me­mu­ru Mah­mut S’nin is­tih­ba­rat şu­be­de gö­rev­li bir po­lis­le be­ra­ber kal­dı­ğı öğ­re­nil­di. İs­tih­ba­rat­ta ça­lı­şan po­li­sin de ope­ras­yon anın­da is­tih­ba­rat şu­be­de gö­re­vi­nin ba­şın­da ol­du­ğu be­lir­til­di.

Ge­len ih­ba­rı araş­tır­ma­dan ope­ras­yon em­ri ve­ri­len Şan­lı­ur­fa­’da, Su­ruç pat­la­ma­sı ve iki po­li­sin ev­le­rin­de şe­hit edil­me­si ola­yı­nın ar­dın­dan muh­te­mel bir is­tih­ba­rat skan­da­lı­nın eşi­ğin­den dö­nül­dü.

Bilal ŞAHİN- BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber -Teslim ol! Hayır sen teslim ol! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER