Cem Uzan: Bana 'at bi teklik' dedi

Paris'teki evinde konuşan Cem Uzan, bir döneme damga vuran hortum olayının merkezindeki İmarbank'a nasıl el konulduğunu anlattı.

Cem Uzan: Bana 'at bi teklik' dedi

  • Uzan: Unakıtan 2 milyar doları ödemeyi kabul et, bu işi bitirelim' dedi. Kabul ettim. 'At o zaman şuraya bir teklik' dedi.
  • "Benim her ikisinden de tek ricam, İmarbank konusunun bağımsız bir birim tarafından incelenmesi."
  • "Pamukova çiftliğindeki tuvaletteki kameralar güvenlik içindi!"
TMSF'nin mallarına 2003-2004’te el koymasının ardından soluğu dört yıl önce Fransa'da alan iş adamı ve eski medya patronu Cem Uzan'ın Taraf gazetesi röportajının üçüncü bölümü yayınlandı. Dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile yaptığı pazarlığı anlatan Cem Uzan "İki milyon dolarlık zararın yarısı peşin istendi." dedi.
Türkiye'de milyonlarca dolar zarar ile 'İmarzede'ler oluşturan İmarbank'a devlet tarafından el konulmasını Uzan şöyle anlattı:

UNAKITAN, “AT BİR TEKLİK” DEDİ,

İmarbank’ta zararın yüksek tutulduğunu söylediniz. Bu karara nasıl vardınız?
"İmarbank'a 2003 Temmuz ayında el kondu. Cemil Çiçek'in odasında iftardan sonra toplantı yaptık. Unakıtan ile birlikte Çiçek ve gazeteci Can Ataklı da vardı. Unakıtan 2 milyar doları ödemeyi kabul et, bu işi bitirelim' dedi. Kabul ettim. 'At o zaman şuraya bir teklik' dedi. Ama o görüşmeden 3 ay sonra borç 5 milyar dolara çıktı."

-CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’DAN RİCA-
“İmarbank’ta yaşananların Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan’ın acemilik dönemleri olduğunu düşünüyorum. Bürokratlar ikisini de yanlış yönlendirdi. Benim her ikisinden de tek ricam, konunun bağımsız bir birim tarafından incelenmesi. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu olur, Başbakanlık Teftiş Kurulu olur... İmarbank olayı ve TMSF’nin işlemleri tek tek incelensin... İnceleme sonunda ne çıkarsa kabulümüzdür.”

-Tuvaletteki kamera güvenlik için!-

Pamukova çiftliğindeki kameralar da kamuoyunda uzun süre tartışma konusu olmuştu. Bu kameralarla ilgili cevabınız nedir?
“Hepsi de güvenlik amaçlı kameralardır. Güvenlik amaçlı kurulan kameraları, misafirlerini çekmek için kurmuş, diye açıkladılar. Amaçları beni zor durumda bırakmak... İtibarımı zedelemek. Birçok arkadaşım sen bizi mi çektin diye, sitemde bulundu. Bunların hepsi insanlık dışı iftiralardır...”
<< Önceki Haber Cem Uzan: Bana 'at bi teklik' dedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER