1 Ocak'tan itibaren Rusya'nın yasakladığı ürünleri


Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türkiye'ye karşı uygulanan ekonomik önlemler kararnamesini imzaladı. Kararnameye göre bazı meyve, sebze, et ve benzer ürünlere kısıtlama gelirken, bazı ürünlerin Rusya'ya girişi tamamen yasaklandı.

Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen savaş uçağından sonra Rusya, Türkiye'ye karşı ekonomik önlemler alacağını duyurmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye karşı alınacak ekonomik önlemler kararnamesini daha önce imzalamıştı. Rusya Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Medvedev, Putin'in 'Türkiye'ye karşı uygulansın' dediği kararnameyi imzaladı.

RUSYA'YA 1 OCAK 2016 TARİHİNDEN İTİBAREN GİRİŞİ YASAK OLAN ÜRÜNLER:

Beyaz et ürünleri (dondurulmuş), canlı karanfiller, domates (taze, dondurulmuş), soğan, yeşil soğan (taze, dondurulmuş), karnabahar ve brokoli (taze, dondurulmuş), salatalık (taze, dondurulmuş), portakal (taze, kurutulmuş), mandalina (taze, kurutulmuş), üzüm (taze), elma (taze), armut (taze), kayısı (taze), şeftali ve nektarin (taze), erik (taze), çilek (taze), tuz (mutfak tuzu ve denature tuzlar) ve sodyum klorür.

Öte yandan süt ve süt ürünleri, kuruyemiş, ceviz ve balık ürünlerin girişi ise yasaklanmadı.

İlk 10 ayda Rusya pazarına en çok giren Türk ürünler:

Domates – 300 bin 5 ton (287 milyon 900 bin dolar)

Narenciye – 255 bin 2 ton (172 milyon 300 bin dolar)

Beyaz et ürünleri – 20 bin 7 ton (15 milyon dolar)

Tuz – 36 bin 7 ton (3,5 milyon dolar) CİHAN
<< Önceki Haber 1 Ocak'tan itibaren Rusya'nın yasakladığı ürünleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER