1 yıldır tutuklu olmasına rağmen Hidayet Karaca'nın evinde arama

Geçtiğimiz yıl hakkında hiçbir delil olamamasına rağmen bir dizi film senaryosu sebebiyle tutuklanan Yayın Grup Başkanımız Hidayet Karaca'nın evinde polis arama yapıyor

1 yıldır tutuklu olmasına rağmen Hidayet Karaca'nın evinde arama

Cezaevinde tutulduğu Emniyet Müdürlüğü tarafından bilinmesine rağmen polis, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'yı gözaltına almak için bu sabah evine gitti. 

Ailesinin yaşadığı evde arama başlatan polis, Karaca 1 yıldır tutuklu bulunmasına rağmen bu kararı uyguladı.

AMAÇ AİLEYE RAHATSIZLIK VERMEK

Şu anda evde arama yapan polis ekiplerinin tavrını değerlendiren avukat Fikret Duran girişimi 'öncelikle aileye rahatsızlık vermek, toplumda bilinen bir kişi olan Hidayet Karaca üzerinden insanlarda gözdağı oluşturmak' olarak niteledi. Bir senedir tutuklu bulunan bir kişinin tekrar gözaltına alınması için evine gidilmesini ve arama yapılmasını mantık dışı bulan Duran, 'bu kararı alanların Karaca'nın tutukluluğunu bilmiyor olması imkansız' dedi.

'ÇOCUKLARIN OYUN OYNADIĞI BİLGİSAYARI GÖTÜRDÜLER'

Fikret Duran daha sonra Twitter hesabından detayları şu sözlerle paylaştı:
''Polisler 1 yıldır Silivri cezaevinde rehin tutulan Hidayet Karaca'nin evinde arama yapıp çocuklarının oyun oynadığı bilgisayara el koydular. Dün İst. Anadolu 1.Sulh Ceza Hakimliği Savcının arama talebini reddetmiş, apar topar 2. Sulh Ceza'ya itiraz edip karar aldırmışlar. 1.Sulh Ceza hakiminin dosyada delil olmaması nedeniyle reddettiği talebi, hangi delili koyarak yeniden arama karar aldırdılar meçhul. Bu aramayla 1 yıldır Silivri'de tutulan Hidayet Bey'le ilgili bir delil bulamayacaklarını biliyorlar elbette, amaç ailesini taciz etmek. Hidayet Bey'i hukuksuzca tutuklattınız, tahliye kararı verildi serbest bıraktırmadınız; bari çocuklarını rahat bırakın!''

ŞULE KARACA: POLİSLER EMİN’İN OYUN LAPTOBUNU ALDI 

Hidayet Karaca’nın eşi Şule Karaca, polislerin aniden eve girdiğini belirterek, “Erkek seslerini duyunca çok ürktüm” dedi. Şule Karaca, polislerin oğlu Emin’in oyun labtobunu aldığını söyledi.

Polis, Silivri Cezaevi’nde 1 yıldır tutuklu bulunan Hidayet Karaca’nın evinde yaklaşık 3 saat arama yaptı. Aramanın Ankara’da devam eden bir soruşturma kapsamında olduğu ifade edildi. Polisin evden ayrılmasından sonra açıklama yapan Hidayet Karaca’nın eşi Şule Karaca, “11’i çeyrek geçe üst kata abdest alıp namaz hazırlığı yapayım diye çıkmıştım. Annem kapıyı açmış, ben abdest aldım, lavabodan çıktım, evimin içinde erkek sesleri… Çok ürktüm. Başımı kapatıp çıktım, merdivenler polisle dolu.” ifadelerini kullandı.  Polislerin “Arama iznimiz var, avukatınızı da bekleyemeyiz” dediğini aktaran Şule Karaca, “Annem kapıyı açmış ve şaşkınlık yaşıyor. ‘Özel eşyalarınızı alın, arama iznimiz var, eve bakacağız’ dediler. Emin’in bir oyun labtopu vardı onu aldılar. Sıdkı Silivri Cezaevi’ne gidiyordu, yanında Emin vardı, duyunca ağlamış. Çocuk artık o kadar yıprandı ki 10 yaşındaki bir çocuğun bunları anlaması mümkün değil.” şeklinde konuştu. 



SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 1 yıldır tutuklu olmasına rağmen Hidayet Karaca'nın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER