10 bin kişilik Jandarma ve Polis Özel Harekât ekibi devrede

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Aralık 16 2015
Operasyon kapsamında uzun süreli sokağa çıkma yasağı ilan edileceği ve şehirlerden vatandaşlar için konteynır kentler kurulacağı iddia edildi.
10 bin kişilik Jandarma ve Polis Özel Harekât ekibi devrede
PKK terör örgütünün saldırılarının yoğunlaştığı kent merkezlerine yönelik operasyon için düğmeye basılıyor. Operasyon kapsamında uzun süreli sokağa çıkma yasağı ilan edilecek ve 10 bin kişilik Jandarma ve Polis Özel Harekât ekibi eşgüdümlü çalışacak. Çatışmadan kaçan 200 bin insanın barınabilmesi içinse konteyner kentten, bina kiralanmasına kadar birçok olasılık tartışılmaya başlandı.

Teröristlerin yoğunlaştığı bölgelerde kamu otoritesini tesis etmek ve hayatı olağan akışına döndürmek üzere ‘büyük ve kalıcı’ operasyon kararı alındı.

HaberTürk'ün haberine göre;Başta Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Cizre ile Silopi ilçeleri olmak üzere Jandarma Özel Harekât (JÖH) ile Polis Özel Harekât (PÖH) timlerinden oluşan 10 bin kişilik ekip ‘koşulsuz’ ve ‘tam anlamıyla’ güvenliği sağlamak üzere operasyon için düğmeye bastı. Hendekler ve barikatlar temizlendikten sonra kurulacak karakollarla güvenlik birimleri kalıcı olacak; eski ‘kaotik’ duruma dönülmesine izin verilmeyecek.

TALİMATLAR VERİLDİ

Asker ve polise yazılı ve sözlü olarak gereken talimatlar verildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Gerekirse ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle temizlenecek” dediği güvenlik planının detayları şunlar:

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Cizre, Silopi ve Sur gibi belli aralıklarla sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçelerde, operasyon başlamadan önce sonuç alıcı-uzun süreli sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. Buralar güvenlik kente giriş ve çıkışlardan itibaren kontrol altına alınacak. Sokağa çıkma yasağı operasyonlar bitene kadar kaldırılmayacak, çünkü geçici sokağa çıkma yasağı vatandaşın yaşamını zorlaştırmaktan öteye geçmiyor.

ASKER DE GİRİYOR

Özellikle Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne yönelik operasyon özel planlama gerektiriyor. Jandarma Özel Harekât (JÖH) ile Polis Özel Harekât (PÖH) timleri operasyonu birli

Bu haberler de ilginizi çekebilir