10 Ekim mitingini düzenleyen kurumlardan suç duyurusu


10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi mitingininin düzenleyicisi kurumları, 'kasta varan ağır ihmalleri' bulundukları gerekçesi ile başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

10 Ekim, 'Emek, Barış ve Demokrasi mitingini' düzenleyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KSEK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) ve Türkiye Tabipler Birliği (TBB) Genel-İş Sendikası genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Kurumlar, patlamada ihmali olduğu gerekçesi ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve patlamada sorumluluğu olan diğer kamu görevlileri hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Kurumlar adına DİSK Başkanı Kani Beko. suç duyurusu ile ilgili bilgi verdi. Beko, 10 Ekim'deki Ankara patlamasının üzerinden tam 44 gün geçtiğini hatırlattı. Acılarının, öfkelerinin ve isyanlarının geçmediğini ve geçmeyeceğini kaydeden Beko, "Öfkemiz cenazelerimizle beraber gömülmüyor; acımız yaralılarımızın iyileşmesiyle azalmıyor; isyanımız zamanla sönüp gitmiyor! Çünkü emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları henüz hesap vermedi." dedi.

Patlamaya ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olduğunu kaydeden Beko, "10 Ekim Emek-Barış-Demokrasi mitingimizi kana bulayan canlı bombaların ismini, yerini, yurdunu bilip patlayana kadar yakalamadıklarını itiraf edenler henüz hesap vermedi. Katillerin, polisin kontrol noktalarını da geçerek Ankara'nın göbeğine kadar gelişlerine seyirci kalanlar henüz hesap vermedi. Toplumu ırkçı-mezhepçi bir eksende kamplaştırarak iktidarını korumaya çalışanlar, Kürt sorununda savaş politikalarıyla tabutlardan miting kürsüsü, seçim sandığı kuranlar henüz hesap vermedi." ifadelerini kullandı.

"KOKTEYL TERÖR DİYEREK SORUŞTURMAYI SAPTIRANLAR HENÜZ HESAP VERMEDİ"

İktidar olmak için ölen insanların annelerini yuhalatanların hesap vermediğini dile getiren DİSK Başkanı, şunları kaydetti: "Ortadoğu'da ırkçı-mezhepçi çatışmanın fitilini ateşleyip, TIR'larla bu ateşe benzin taşıyanlar henüz hesap vermedi. Katliamın ardından tüm işaretler, hükümetin 'öfkeli çocuklar' gözüyle baktığı bir örgütü gösterirken ve ortada başka hiçbir delil yokken 'kokteyl terör' diyerek soruşturmayı saptıranlar henüz hesap vermedi. 100'ün üzerinde arkadaşımızın kanı yerde iken anket yaptırıp, 'Ankara saldırısı sonrası oyumuz yükseliyor' diyenler henüz hesap vermedi. Osmanlı Ocakları'nı, 'Esedullah Timi'ni ve IŞİD'in eylemleri 'üstlenilmeyen' hücrelerini 'Beyaz Toroslar'ında gezdirenler henüz hesap vermedi. Katliamın öncesinde her ne hikmetse ortada görünmeyen, katliamların ardından yaralılara ve anma törenlerine gaz atanlar henüz hesap vermedi. Katliamın ardından ağzı kulaklarında basın açıklaması düzenleyip, suça teşvik eden 'ihmal yok' açıklaması yapanların iktidarı henüz hesap vermedi. Açık açık söyleyelim halkın 7 Haziran'da ortaya çıkan iradesini yok sayıp, savaş ve katliam politikalarını tırmandırarak, halkı kan ve gözyaşı ile tehdit ederek tek başına iktidar kuranlar henüz hesap vermedi."

"KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASINI TALEP EDİYORUZ"

Beko açıklamasını şöyle tamamladı: "Bizler 10 Ekim Ankara Mitingi'nin düzenleyicisi kurumlar olarak, bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz. Emek, Barış, Demokrasi mitinginde yaşanan katliamda, en hafif tabiri ile 'kasta varan ağır ihmalleri' bulunan kamu görevlilerinin yargılanmasını talep ediyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber 10 Ekim mitingini düzenleyen kurumlardan suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER