Nefret operasyonları durmak bilmiyor

Amasya merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda 4 kişi tutuklandı. Bartın merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda iş adamları derneği, ev ve iş yerlerine polis baskını düzenlendi, 20 kişi gözaltına alındı. Çorum'da 4 kişi gözaltına alındı. Kahramanmaraş merkezli 3 ilde 3 kişi tutuklandı. Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda 12 doktor ve 16 eğitim kurumu yöneticisi 28 kişi gözaltına alındı.

Nefret operasyonunda çarpıcı kare

Çorum'da 4 kişinin gözaltına alındığı 14 kişinin ise arandığı bildirildi. Çorum il merkezinde polis biri depo olmak üzere 19 adreste arama yaptı. A.O.B., Ö.E., Ş.B. ve A.A. gözaltına alınarak tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 21 ev ve 2 yurt binasında arama yapıldığı, arama yapılan depo, ev ve yurtlarda dijital ve yazılı materyale el konulduğu bildirildi.

Amasya merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 22 kişiden 18’i serbest bırakıldı. 4 kişi tutuklandı. İki gün önce sabah saatlerinde gözaltına alınan 22 kişi gruplar halinde adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından 18 kişi serbest bırakılırken, 4 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bartın merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi. Bartın'da iş adamları derneği ile bazı ev ve iş yerlerine polis baskını düzenlendi. 20 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde Bartın Aktif İş Adamları Derneği ile bazı ev ve iş yerlerine eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan aramalarda belge, doküman, bilgisayar, dijital verilere el konuldu. Operasyonda şimdiye kadar 20 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

Kahramanmaraş merkezli 3 ilde düzenlenen operasyon sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Lale Eğitim ve Kültür Derneği (LALEDER) Başkanı Gökçe Özbek ve 1 dernek yöneticisinin tutuklandığı bildirildi.



Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda 12 doktor ve 16 eğitim kurumu yöneticisi 28 kişi gözaltına alındı. Nilüfer Özel Eğitim Hizmetleri Turizm Sanayi A.Ş.'ye ve birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda eğitim kurumlarında ve diğer şirketlerde  arama yapan ekipler, 12 doktor ve 16 eğitim kurumu yöneticisi olmak üzere 28 kişiyi gözaltına aldı.  Gözaltına alınanların sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldüğü bildiriliyor. Operasyon düzenlenen noktalardan biri OSM Hastanesi. Daha önce de Şanlıurfa’da Sosyal Güvenlik Kurumunun 2016’da sözleşme yenilememesinin ardından kapatma kararı alan OSM Hastanesi’nin bazı doktor ve yönetim kurulu üyeleri gözaltına alınmıştı.


Polis bugün bu özel hastaneye yönelik operasyonlarına devam etti. OSM Hastanesi’nin bugün de bazı doktor ve yöneticilerinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Şanlıurfa’da yaklaşık 8 yıl hizmet veren özel hastanenin 800’e yakın personeli bulunuyordu.

Fotoğraflar Bartın'da düzenlenen operasyondan;










 
<< Önceki Haber Nefret operasyonları durmak bilmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER