10 kat fazla gelen HGS cezasına karşı mahkemeye başvurdu


İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde nakliye firması olan Bülent Eğriboz, kendisine herhangi bir ikaz gönderilmeden 10 kat fazla gelen Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili para cezasına itiraz ederek mahkemeye başvurdu.

Eğriboz'un 35 D 1298 plakalı arabasına, 2014 Nisan ayında tek geçişten toplam 291 TL, 11 EE 355 plakalı arabasına ise mayıs ayında ayrı ayrı günlerde iki geçişte toplam 346 TL ceza geldi. HGS'den geçiş tarihi Nisan 2014 olduğu halde cezanın 2015 Aralık ayında gelmesine de tepki gösteren Eğriboz, yaklaşık 1,5 milyon kişinin aynı durumla karşı karşıya olduğunu söyledi. Cezadan haberi olmadığını ifade eden Eğriboz, "Geçişten sonra ne bir uyarı ne de bir mesaj geldi. Bu ceza neden 10 katı? Devletimiz resmen bizi dövüyor. Zaten sigorta fiyatları artmış, almış başını gitmiş, vergiler aynı. Ben itirazımı yaptım sulh ceza hakimliğine." diye konuştu.

Cezaların şoför esnafının belini büktüğünü dile getiren Bülent Eğriboz, bu sıkıntının her gün daha da büyüdüğünü söyledi: "Paralı geçişe kimse karşı değil ancak bundan bir mağduriyet yaşıyoruz. Gelen cezalar da 2014 yılına ait. Biz cezaya karşı değiliz. Normal geçiş ücreti olan cezanın, bana iki katı gelmesine hiçbir şey demiyorum. Binlerce liralık cezalar, şoför esnafının belini büküyor ve ödeyemez hale gelmesine neden oluyor. Zaten zor para kazanan esnaf kesimiyiz."

Öte yandan CHP ve MHP'li milletvekiller, yüksek meblağlı HGS ve OGS cezalarını birer soru önergesiyle Meclis'e taşımıştı. CİHAN
<< Önceki Haber 10 kat fazla gelen HGS cezasına karşı mahkemeye başvurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER