10 milyar liralık vurgunda tutuklanmıştı: Ünlü oyuncunun, çete içindeki rolü belli oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 15 2024
Yalova merkezli 5 ilde eş zamanlı düzenlenen devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda tutuklanan çetenin, 8-10 milyar TL haksız kazanç elde ettiği belirtildi. Ayrıca operasyonda tutuklanan ünlü oyuncu Yusuf Atala'nın da çete içindeki "rolünün" belli olduğu iddia edildi.
Yalova merkezli Adana, Aydın, İstanbul ve Kütahya illerinde eş zamanlı düzenlenen ve 11 kişinin tutuklandığı devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda çetenin 8-10 milyar değerinde haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.
Örgüt liderliğini Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karadereli'nin yaptığı iddia edilen yapıda, tutuklular arasında yer alan ünlü oyuncu Yusuf Atala'nın, “line manager” olarak adlandırıldığı ve yapının pazarlama ekiplerinin başı olduğu öğrenildi. Öte yandan örgütün şikayet sitelerine para vererek şikayetleri sildirdiği de öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, kendilerine gelen yüzlerce şikayetin üzerine harekete geçti.
21 FARKLI ŞİRKET KURDULAR
ONBİNLERCE KİŞİYE SATIŞ YAPTILAR
Örgüt liderliğini Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karadereli'nin yaptığı iddia edilen yapıda, tutuklular arasında yer alan ünlü oyuncu Yusuf Atala'nın, “line manager” olarak adlandırıldığı ve yapının pazarlama ekiplerinin başı olduğu öğrenildi. Öte yandan örgütün şikayet sitelerine para vererek şikayetleri sildirdiği de öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, kendilerine gelen yüzlerce şikayetin üzerine harekete geçti.
Onbinlerce mağdurun olduğu öğrenilen olayla ilgili, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2 yıl boyunca gizli soruşturma yürüttü. Polis elde ettiği deliller neticesinde “Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurma, Nitelikli Dolandırıcılık, Rüşvet, Vergi Usul Kanuna Muhalefet” suçlarını işlediği iddia edilen örgütü çökertmek için harekete geçti.
Mağdurların hukuki yoldan kendilerine sıkıntı oluşturmaması için 21 farklı şirket kurduran suç örgütü lideri Orhan Karaderili, operasyonda İstanbul Suadiye'deki ultra lüks villasında yakalandı. Karaderili'nin paravan şirketleri ise yakın arkadaşları, abisi, eniştesi, kayınçosu gibi kişilere kurdurduğu öğrenildi. Bu paravan şirketlerle Yalova'nın Termal, Kütahya'nın Emet, Aydın'ın- Kuşadası ve Muğla'nın Bodrum ilçelerinde hisseli tapuları usulsüz bir şekilde bölerek tatil yapma vaadiyle vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi.
Firma bir devre mülkü önce 100 hisseye böldüğü, bu böldüğü yüz hisseden birini kendine sakladığı öğrenildi. Kendine sakladığı hisseyi de 100 bölen firma yine aynı şekilde 99 hisseyi sattığı ve yüzde 1 hissey
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







