"10 Nisan akşamı baz alındığında salgın 25 Nisan gibi pik yapabilir"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 12 2020
Türkiye'deki 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonu için ilan edilen sokağa çıkma yasağının, yasağın başlamasına kısa bir süre kala ilan edilmesi nedeniyle vatandaşların marketlere ve fırınlara akın etmişti. Bu durumun da salgının yayılmasına olumsuz eti edeceği ifade edilmişti. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Faruk Yağcı da konuyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu.
Koronavirüs teşhisi konulan ve evinde karantina altında bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Faruk Yağcı, sokağa çıkma yasağının yaklaşık 2 saat önce duyurulmasının ardından insanların sokağa döküldüğü 10 Nisan akşamınını baz alarak, "1 hafta sonrasından başlayarak ciddi vakalar yaşanacağını düşünüyorum. 25 Nisan gibi pik yapacağını düşünmek mantıksız olmaz" açıklamasını yaptı.
T24'te yer alan habere göre yeni tip Koronavirüs (Covid-19) teşhisi konulan ve evinde karantina altında bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Faruk Yağcı, sosyal medya üzerinden yaptığı yayında yaşadıklarını ve Koronavirüsle ilgili bilgilerini paylaştı.
NTV'nin aktardığına göre; Koronavirüs nedeniyle evinde karantina altında olduğunu belirten Yağcı, “Tedavim şu anda iyi gidiyor. Korona hastası ve takipleri biraz daha değişti. Bu bir süre sonra ‘Adam ayakta yürüyorsa yolla evine kardeşim’ şeklinde olacak gibi geliyor" dedi.

"Virüsü kişiden kişiye atlayamayacak duruma getirmemiz gerekir"
Durumu hakkında da bilgi veren Yağcı, “Zaman zaman öksürüklerim devam ediyor. Genel durumum şu anda iyi. Bizim bu virüse karşı bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Ben bugün 5. günündeyim. Benim gibi insanların sayısı arttıkça bulaş sayısı da azalıyor. Virüsü kişiden kişiye atlayamayacak duruma getirmemiz gerekir" dedi.
Türkiye'de ölüm oranlarının vaka sayısına göre düşük olduğunu, yüzde 2'lerde seyrettiğini kaydeden Yağcı, "Bu beni rahatlatıyor. Bu bizim belli miktar bağışıklığa sahip ol
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?3.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”4.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!5.Eski Yarbay’dan ‘Roboski’ iddiası: 'Soruşturma dosyasından Hulusi Akar’ın ismini ben çıkarttım’
6.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş7.Cezaevindeki Tayfun Kahraman hastaneye kaldırıldı8.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı9.Trump'tan İran'a müdahale sinyali10.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşka...

50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak...

Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki:...

Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Ne...

Eski Yarbay’dan ‘Roboski’ iddiası: 'Soruşturma dos...


