"10 Temmuz'da Seçimli Kurultay mümkün değildir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 10 Temmuz'da yapılması düşünülen kurultay için "Yargısal süreçler 10 Temmuz'da yapmayı düşündüğümüz kurultayı şimdilik imkansız kılıyor" dedi.

MHP'de muhalifler sahneye çıkınca..

Video: Arşiv

İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları: "Birleşik Krallık AB ile ortak bir gelecek görmemiştir. Sandıktan ‘Hayır’ çıkmasıyla Başbakan Cameron istifa kararı almıştır. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı için kahin olmaya gerek yoktur. Kontrolsüz göç dalgaları, terör olayları ülkeler arasında görünmeyen duvarlar inşa edilmesine neden olmuştur. 23 Haziran öncesi Britanya vatandaşlarının demokratik tercihleri ‘Türkler geliyor’ korkusuyla çarpıtılmıştır. AB ile yollarını ayırmak için bahane arayan bu ülkenin Türkleri suçlaması utanmazlık ve küstahlık örneğidir. Biz gittiğimiz her yere onur ve itibar götürürüz. Birleşik Krallık Başbakanı da iyi bir sınav verememiş ve layığını da bulmuştur. Kurumuş ağaç gibi devrilip gitmiştir.

“AB’YE GİRMEMİZ DEVENİN İĞNE DELİĞİNDEN GEÇMESİ KADAR İMKANSIZDIR”

AB’nin yapısı fiili bir Hıristiyan kulübü şeklindedir. AB’nin Müslüman Türk milletini kabullenmesi zannederim mümkün değildir. Biz ne yaparsak yapalım, egemenliğimiz  ve milli-manevi değerlerimizden taviz vermeden AB ‘ye girmemiz devenin iğne deliğinden geçmesi kadar imkansızdır.

KURULTAY İMKANSIZ

Çankaya İlçe Seçim Kurulu pazar günkü kurultayımızda parti organlarının seçiminin yapılmayacağına hükmetmiştir.. Tüzük değişikliği konusunda ise, 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin tedbir kararı bulunduğundan, bu çerçevede değişikliğe gitmek de doğru değildir. Yargısal süreçler, 10 Temmuz 2016'da yapmayı düşündüğümüz kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır."

MHP'Lİ MUHALİFLER KARAR ALMIŞTI

Parti yönetimini değiştirmeyi amaçlayan MHP'li muhalifler, 19 Haziran Pazar günü mahkeme kararıyla topladıkları ancak Genel Merkez tarafından 'korsan' olarak nitelenen olağanüstü kongrede parti tüzüğünü değiştirirken, 10 Temmuz'da genel başkan seçimli kurultay kararı almışlardı.

Kaynak: Hürriyet
<< Önceki Haber "10 Temmuz'da Seçimli Kurultay mümkün değildir" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER