Sigara içene ilaç yok
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 16 2016
Sosyal Güvenlik Kurumu, akciğer kanseri, MS ve lösemi gibi hastalarda kullanılan hayati ilaçları sınırladı.

Düzenlemeye göre, akciğer kanseri olan kişi, daha önce sigara kullandıysa reçetesi ödenmiyor. Türk Tabipleri Birliği uygulamayla 100 bini aşkın hastanın mağdur olduğunu açıkladı.
Özgür Düşünce'den Hasan Bozkurt'un haberine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), akciğer kanseri, MS ve lösemi gibi hastalarda kullanılan ilaçların karşılanmasına ilişkin inanılmaz şartlar koydu. Akciğer kanserine yakalanmış vatandaşlar daha önce sigara kullandıysa reçetesi ödenmiyor.
Yine SGK’nın istediği ilacı 1 yıl kullanmayan MS hastalarının ilaç masraflarını devlet karşılamıyor. Yıllarca sigorta primi yatıran vatandaşlar parayı ceplerinden vermek zorunda kalıyor. Türk Tabipleri Birliği, uygulama yüzünden 100 bin hastanın mağdur olduğunu açıkladı.
‘TARLASINI SATSIN’
MODELİ Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Özden Şener, Türkiye’de 2002’de 750 milyon kutu ilaç tüketildiğini, bu rakamın 2014’te 1 milyar 950 milyon kutuya çıktığını açıkladı. SGK’nın sağlık harcamalarının üstesinden gelmek için sınırlamalara gittiğini belirten Şener, “Pahalı ilaçları belli kurallara bağlıyor. İlerde hiç de vermeyebilir. Tarlasını, ineğini satsın diyebilir. Şimdi devlet hastanelerinde bıçak parası legal. Herkes katkı payı ödüyor. Sağlık hizmetleri özelleşiyor. Her kalem için ilave paralar geliyor. Zaten katkı parası öderken her ilaç için ilave paralar veriyoruz” dedi.
MAĞDUR SAYISI ARTAR
SGK’nın sınırlamaları yüzenden her yıl yeni mağdurların ortaya çıktığını belirten Şener, “Senede 690 milyon poliklinik yapılıyor. Endikasyon uyumu sınırlaması nedeniyle mağdur olanların sayısı 100 bin kişidir. Ama bu 100 bin kişi gerçek bir mağdurdur. Gelecek sene başka kalemlerde sınırlama yapar ve mağdur sayısı artar” uyarısında bulundu.
BİLİMSEL DAYANAK YOK
Bu tür hastalıklarda hangi ila
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







