101 yıllık destan, Mamak'ta canlandırıldı


Mamak Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde şanlı destana yakışır anma programı gerçekleştirdi.

Anma programı için aylar öncesinden hazırlanmaya başlayan Mamak Belediyesi, 3 bin metrekare alanda dev bir Çanakkale platosu kurdu. Belediye kent tiyatrosu oyuncuları ve Mamak'taki öğrencilerin yer aldığı 200 kişilik dev ekip, platoda Çanakkale Zaferi'ni canlandırdı. Karargah, sahra hastaneleri, cepheler ve mevziler aslına uygun olarak hazırlandı. Plato hazırlanırken her detayı düşündüklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın topundan Anzak gemilerine kadar her detayı en ince ayrıntısına kadar düşündük" dedi. Mamak Belediyesi, Mamak Kaymakamlığı, Mamak Müftülüğü ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilen programda Mamak'ta Çanakkale ruhu adeta yeniden canlandı.

Kent Tiyatrosu aylar öncesinden başladığı dekor ve kostüm hazırlıklarıyla Çanakkale'de savaşın en şiddetli yaşandığı mevzi ve siperleri, Kartaltepe Kentpark'ın eteklerine kurdu. Açıkhava tiyatrosuna dönüşen alanda 200 kişilik dev kadro Çanakkale'yi canlandırdı. Kınalının cepheye gidişi, müstahkem mevki karargahındaki savaş hazırlıkları, Nusret Mayın Gemisi'nin deniz savaşı, Seyit Onbaşı, kara harekatı, Yahya Çavuş ve taarruz sahneleri nefesleri kesti. İzleyicilerin hayranlıkla izlediği programda duygusal anlar yaşandı.

Protokol üyeleri platoda hazırlanan sahra hastanesi, müstahkem mevki karargahı, mevzi ve siperleri vatandaşlarla birlikte gezi. Kostüm ve dekorlarıyla son derece profesyonel şekilde hazırlanan Çanakkale platosu 5 gün boyunca açık kalacak ve Çanakkale gösterisi 5 gün boyunca saat 14.00'de sahnelenecek.
CİHAN
<< Önceki Haber 101 yıllık destan, Mamak'ta canlandırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER