104 emekli amiralin faturası CHP'ye kesilecek

104 emekli amiralin yayınladığı bildirinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'ye çok sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, bildiriyi aklamaya çalışmakla suçladığı CHP'ye "Hesabını çok ağır vereceksiniz" dedi.

SHABER3.COM

Emekli 104 amiralin Montrö antlaşmasıyla ilgili yayınladığı bildirinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk grup toplantısını yaptı. Hedefinde bildiri ve bildiriyi aklamakla suçladığı CHP vardı. 

Sert sözlerle bildiride imzası olan emekli amiralleri ve CHP'yi hedef alan Erdoğan, "CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Bunun hesabını çok ağır vereceksiniz" diye konuştu.

Cumhuriyet'in haberine göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "Öyle ki, bir grup emekli amiralin, buram buram darbe iması kokan açıklamalarını, ekonomiyle ilişkilendirerek 'gündem saptırma' olarak aklamaya çalışacak kadar şirazeyi kaybettiler. Darbecinin emeklisi-muvazzafı olmayacağını bilmeyecek kadar cahil, yoksa sinsiler mi, orasının takdirini milletimize bırakıyoruz. Bununla da kalmayıp bizi, herkesi terörist, herkesi darbeci ilan etmekle suçluyorlar. 

Tabii kendileri teröristlerle al takke-ver külah ilişkisi içinde oldukları için, teröriste terörist dememizden rahatsız oluyorlar. Yine kendileri tüm hayatları boyunca iktidarı darbe ve vesayet gölgesinde aradıkları için, darbeciye darbeci dememizden huzursuzluk duyuyorlar. Teröristlerle ve darbecilerle mücadelemizi ekonomiyle ilişkilendirerek, güya kendi akıllarınca, bir taşla iki kuş vurmanın hesabını yapıyorlar. Hem teröristleri ve darbecileri aklıyorlar hem de ekonomi üzerinden milletimizin, özellikle de gençlerimizin umudunu kırarak, ülkemizi güven ve istikrar yerine kaos iklimine yönlendirmeye çalışıyorlar" dedi.

"Bir grup emekli askerin aslı astarı olmayan meseleler üzerinden milli iradeyi, ülkenin seçilmiş yönetimini tehdit etmelerini küçümseyen, darbecinin ta kendisidir" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştirilerini sürdüren Erdoğan "Darbe heveslilerini bu derece hararetli bir şekilde savunmalarına millet müsaade etmez, biz hiç etmeyiz. Demek ki mesele korkaklık, mesele yüreksizlik, mesele geçmişinden utanmak değilmiş. Oturduğu koltuğa, mide bulandırıcı bir kaset kumpasıyla getirilen bu zata, diyet olarak darbecilerin sözcülüğü vazifesinin tevdi edildiği anlaşılıyor. Aksi takdirde, akıl ve izan sahibi hiçbir siyasetçi, doğrudan kendi varlığını hedef alan anti-demokratik bir girişim karşısında böyle bir tavır içine giremez" ifadelerini kullandı. 

<< Önceki Haber 104 emekli amiralin faturası CHP'ye kesilecek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER