11 Eylül ilk değilmiş!

İnanmayacaksınız ama Empire State binasına 70 yıl önce bombardıman uçağı çarpmış.

11 Eylül ilk değilmiş!

İşte belki de ilk kez duyacağınız 1945 yılına ait bu trajedinin hikayesi:

28 Temmuz 1945'te bir B-25 Mitchell bobardıman uçağı Bedford ordu havalanından Newark havalanına rutin personel taşıma görevi için havalanmıştı.

Pilot William Franklin Smith Junior iniş için izin istediğinde kuleden görüş mesafesinin sıfır olduğu söylendi fakat pilot yine de devam etti.

Yoğun sisten yönünü şaşıran pilot Chrysler binasından sola döneceğine sağa döndü. Saatler 09:40'ı gösterdiğinde B-25 bombardıman uçağı Empire State binasının kuzey kısmında kalan 78 ve 80. katlar arasına çarptı.

Ulusal Katolik Kalkınma Kurumu (NCWC)'nun bulunduğu ofisler bölgesinde yaklaşık 5,5 - 6 m büyüklüğünde bir delik açıldı.

MOTORLAR SAĞA SOLA FIRLADI
Motorlardan biri binanın güney kısmına gitti. Patlamanın etkisiyle yaklaşık 275 m ilerideki diğer bir binanın tepesine fırlayarak binanın çatıkatındaki sanat stüdyosunda yangına sebep oldu. Diğer motor da iniş takımlarıyla beraber asansör boşluğuna düştü. Yangın 40 dakikada kontrol altına alınabildi ve bugüne kadar o yükseklikte çıkan ve kontrol altına alınan tek yangın olarak tarihe geçti.

Kaza sonucu toplam 14 kişi hayatını kaybetti. Korkunç kaza tarihe bir not olarak düşerken binalardaki uçak ve kazalara karşı yeni tedbirler eklenmesine vesile oldu. Empire State binası bir sonraki pazartesi yeniden hizmet vermeye devam etti.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 11 Eylül ilk değilmiş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER