112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalarının sadece yüzde 2,5'inin gerçek

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalarının sadece yüzde 2,5'inin gerçek

Hatay Valisi Ercan Topaca, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalarının sadece yüzde 2,5'inin gerçek ihbar olduğunu söyledi.

Vali Ercan Topaca, Hatay İl Afet Ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ni ziyaret ederek itfaiye, ambulans, polis gibi acil çağrıların tek merkezde toplanmasını sağlayan 112 Acil Çağrı Merkezi Projesi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Topaca, Avrupa Birliği projeleri çerçevesinde geliştirilen ve bütün çağrıların tek numarada toplanmasını sağlayan 112 Acil Çağrı Merkezi uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye'de şuan itibariyle ayrı numaralara sahip olan emniyet, jandarma, sahil güvenlik, itfaiye, sağlık, orman, afet ve acil durum gibi çağrıların tek merkezde toplanması yönündeki uygulamanın belirli bir noktaya geldiğini dile getiren Topaca, Hatay'da 112'ye gelen asılsız ihbarların yüksek olduğuna dikkat çekti.

Acil çağrıları tek merkezde toplayarak asılsız çağrıların önüne geçileceğini belirten Topaca, şunları kaydetti: "Gerçek anlamda yardım isteyenlerin oranı maalesef ki yüzde 2,5 gibi bir seviyede. Geri kalan kısmı ise bilgi almak gibi değişik amaçlardaki çağrılar oluşturuyor. Bu tür önemli kurumları gereksiz yere meşgul etmek, gerçek anlamda yardım isteyen insanlarımızın mağdur olmasına yol açabileceğinden bu hususta vatandaşlarımızın daha dikkatli, bilinçli ve sorumlu davranacaklarını umuyorum. Nitekim bu konudaki yasal düzenlemeyle birlikte cezai müeyyidenin de uygulamaya konulması yakın bir zamana kadar gerçekleşmiş olacak." CİHAN
<< Önceki Haber 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalarının sadece... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER