12 Şehit cenazesi Türkiye'ye dağıldı [Birileri fark etmese de]

Hakkari'nin Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında, teröristlerce düzenlenen saldırılarda şehit olan 8 asker, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Yine Şemdinli ve Çukurca'da şehit düşen 4 askerin cenazesi de törenle Van'a gönderildi.

12 Şehit cenazesi Türkiye'ye dağıldı [Birileri fark etmese de]

Şemdinli'de yol güvenliğini sağlayan askerlerle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuşlar Ömer Şenel ve Sercan Gedikli ile Çukurca'da terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuşlar Hasan Yaşar, Haşim Yenigül, Murat Demirçi Hulusi Emre Dilci ve Piyade Uzman Onbaşılar Yunus Emre Aral ile Yunus Emre Uçar için uğurlama töreni düzenlendi.



Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşlarının tören alanına getirilmesinin ardından, saygı duruşunda bulunularak, özgeçmişleri okundu.

KASTAMONU, EDİRNE, KÜTAHYA, ADANA...

Kur'an-ı Kerim okundu Dualar edildi. Ardından şehitlerden Şenel Kastamonu'ya, Gedikli Edirne'ye, Yaşar Kütahya'ya, Yenigül Kahramanmaraş'a, Demirçi ve Dilci Adana'ya, Aral Afyonkarahisar'a, Uçar ise Konya'ya uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün bölgesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı.

Çukurca ilçesinde de Çağlayan köyü Seni Tepe, Kale Tepe ve Dağbaşıtepe bölgesinde 1. Komando Tugay Komutanlığı görevlilerince sürdürülen operasyon kapsamında, teröristlerle çıkan çatışmada 7 asker şehit olmuş, 20 asker yaralanmıştı.

HAKKARİ'DE 4 ŞEHİT İÇİN TÖREN
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında da 4 şehit için tören düzenlendi .Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirilerek öz geçmişleri okundu.

AYDIN, TOKAT, KAYSERİ...

Dua edilmesinin ardından şehitlerin naaşları helikopterle Van'a gönderildi.

Şehitler Piyade Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş'un cenazesi Aydın, Piyade Uzman Çavuş Naci Yavuz'un naaşı Tokat, Piyade Uzman Onbaşı Enes Pelit'in cenazesi Tokat ve Piyade Uzman Onbaşı Fahrettin Livçalkan'ın naaşı Kayseri'ye uğurlanacak.
<< Önceki Haber 12 Şehit cenazesi Türkiye'ye dağıldı [Birileri fark... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER