“128 milyar dolar nerede?” pankartı AKP'lileri gerdi

AKP kulislerinde “128 milyar dolar nerede?” pankartının kaldırılmasına eleştiri: Savcı eliyle Erdoğan bağı kuruluyor, büyük hata

SHABER3.COM

CHP’nin “Merkez Bankası’nın (MB) 128 milyar dolar rezervinin eritildiği” iddiasıyla hazırladığı “128 milyar dolar nerede?” afişlerin savcılık talimatıyla kaldırılmasına ilişkin olarak AKP kulislerinde farklı değerlendirmeler yapılıyor. Kulislere göre, söz konusu pankartın ilk kaldırıldığı Mudanya ilçesinde yaşananları hatırlatan bir partili müdahaleyi eleştirerek, “Mudanya işi olmasa bu kadar büyümezdi” derken bir başka AKP'li isim de, "Cumhurbaşkanına hakaret ne demek! Bu aklı kim veriyor! Savcı eliyle Erdoğan bağı kuruluyor. Büyük hata" eleştirisinde bulundu.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, CHP’nin ülke genelinde bir kampanyaya dönüştürdüğü, Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezerv kaybıyla ilgili sorusu, genel görüşme ve araştırma önergeleriyle Meclis gündemine de tanışırken; AKP kulislerinde söz konusu pankartların kaldırılmasıyla ilgili farklı düşünceler hâkim. CHP’nin “128 milyar dolar nerede?” sorusunun yer aldığı pankartın ilk kaldırıldığı Mudanya ilçesinde yaşananları hatırlatan bir partili müdahaleyi eleştirdi, “Mudanya işi olmasa bu kadar büyümezdi” görüşünü ifade etti.

 CHP’nin il ve ilçe binalarına asılan pankartların indirilmesinin doğru olmadığını söyleyen bir başka partili de, “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesi ile bu işlemin yapılmasına tepki gösterdi, “Cumhurbaşkanına hakaret ne demek! Bu aklı kim veriyor! Savcı eliyle Erdoğan bağı kuruluyor. Büyük hata” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Google arama istatistiklerine göre, “128 milyar dolar” ifadesi, Türkiye’deki internet kullanıcıları tarafından 9 Nisan’da “en çok aratılanlar arasında” yer aldı. Aramanın en çok yapıldığı kentler de dikkat çekti. 12 Nisan tarihli istatistiklere göre, Google’da “128 milyar dolar”ı en fazla arayan kentler: Rize, Düzce, Kocaeli, Isparta ve Samsun oldu. Bu kentlerin 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Erdoğan” demiş olması ve AKP’li belediyelerce yönetilmesi dikkat çekti. Önceki gece farklı kentlerde CHP il ve ilçe örgütlerine vinçlerle gelen polis ekiplerinin afişleri kaldırmasının ardından dün “128 milyar dolar”, Google Türkiye kullanıcılarının en çok yaptığı aramalar arasında yer alarak üçüncü sıraya yerleşti.
<< Önceki Haber “128 milyar dolar nerede?” pankartı AKP'lileri gerdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER