128 milyar dolardan kaç tane var?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 14 2021
Muhalefet AKP'ye "128 milyar dolar nerede" sorusuyla yüklenirken, AKP'den gelen farklı açıklamalar kafaları karıştırdı. 128 milyar dolar için AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgında kullandık; Hamza Dağ: Kasada; Yiğit Bulut: Hiç olmadı ki derken, Nurettin Canikli ise "Halkın evinde" dedi.
Türkiye günlerdir Merkez Bankası’nın kayıp 128 milyar dolarlık rezervine ne olduğunu tartışıyor. Ana muhalefet partisi CHP, 81 ildeki örgütleri aracılığıyla pankartlar hazırlayıp #128MilyarDolarNerede diye sorarken, hükümet cephesinden ise birbirinden farklı açıklamalar geliyor.
Kronos'un haberine göre Merkez Bankası’nın rezervleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bugüne kadar birbirinden farklı birçok açıklama geldi.
22 ŞUBAT: REZERVLER DÜŞÜŞE GEÇTİ
Erdoğan 22 Şubat 2021 tarihinde yaptığı konuşmada Merkez Bankası’nın rezervleri ile ilgili, “Döviz rezervi 132 milyar dolara kadar çıktı. Ondan sonra bir düşüşle 95’e indik. Biz yeniden 132’ye de çıkarız 200’e de çıkarız” açıklamasını yaptı.
24 ŞUBAT: REZERVLER SALGIN İÇİN KULLANILDI
Erdoğan, 24 Şubat 2021’de partisinin grup toplantısında ise 128 milyar doların büyük kısmının salgın döneminde harcandığını savundu: “Salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır.” dedi.
10 MART: REZERV KAYBIMIZ YOK, MERKEZ BANKASI’NDA
Erdoğan, 10 Mart 2021’de ise partisi AKP’nin TBMM grup toplantısındaki konuşmasında konuya tekrar değindi. “CHP zihniyeti mensupları, yoğun tweet yarışındalar” diyen Erdoğan, “Yatıyorlar, kalkıyorlar ‘Damat da damat.’ Damat kadar taş düşsün başınıza” ifadesini kullandı. Erdoğan şunları dedi: “Tutturmuşlar şu kadar para nerede? Bu para Merkez Bankası’nda. Kaybolan bir şey yok. Kayıp varsa bunlar sizdedir… 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı. Şu anda da yine döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı” ifadelerini kulland
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...


