13 yılda 20 milyon ton kömür dağıtıldı


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, 2003-2015 yılları arasında her yıl ortalama 2,3 milyon aileye kömür yardımı yapıldı. 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi öncesi 15 Ekim 2015 tarihi itibariyle teslimatı gerçekleştirilen 900 bin ton kömür ile birlikte 13 yılda toplam dağıtılan kömür miktarı 20 milyon tonu aştı.

Her seçim öncesinde, dar gelirli ailelere kaymakamlıklar aracılığıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kömür dağıtması tartışmaları da beraberinde getiriyor. Sıcaklığın güneş altında 40 dereceye kadar ulaştığı şehirler de dahi kömür dağıtılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine verdiği cevapta, Türkiye genelinde yapılan kömür yardımları gerçeği gözler önüne serildi.

"Sosyal devlet olma ilkesinin gereği olarak 2003-2015 yılları arasında her yıl ortalama 2,3 milyon ihtiyaç sahibi aileye kömür yardımı yapılmıştır. 15 Ekim 2015 tarihi itibariyle teslimatı gerçekleştirilen 900 bin ton kömür ile birlikte 13 yılda toplam dağıtılan kömür miktarı 20 milyon tonu aşmıştır." diyen Bakan Alaboyun, 13 yıldır sürekli uygulanan ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımının bu yılda kesintisiz bir şekilde devam ettirilmekte olduğunu söyledi.

"Almış olduğumuz tedbirlerle söz konusu yardımın bölgenize zamanında ulaştırılması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, soğuk kış günlerinde devletin sıcak elini yanında hissetmesi için yapmış olduğumuz bu çabanın sizlerin de bilgisi ve desteğiyle daha anlamlı hale geleceğine inanıyorum." diyen Alaboyun, konuyla ilgili hizmetin hızlı
ve etkin şekilde gerçekleştirilebilmesi, doğabilecek aksaklıkların giderilmesi için Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile TKİ Genel Müdürlüğü Pazarlama ve Satış Daire Başkanlığına başvurulabileceğini ifade etti.

İstanbul'un 2015 yılına ait, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün (SYDGM) kömür talep ve sevkiyatı ise şöyle: Toplam aile sayısı 83 bin 376. Toplam talep miktarı 90.903,42. Sevk miktarı 12.328,98. Kalan miktar ise 78.574,44. CİHAN
<< Önceki Haber 13 yılda 20 milyon ton kömür dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER