14 günlük Suriyeli bebek kaçırıldı

Konya'da tedavi için Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne gelen 20 yaşındaki Suriyeli Safa El Hasan'ın, 14 günlük oğlu İsa bebek, iddiaya göre tuvalete gitmek için emanet olarak verdiği hastanede tanıştığı Suriyeli bir kadın tarafından kaçırıldı. Polis, İsa bebeği kaçıran kadının kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

14 günlük Suriyeli bebek kaçırıldı

Olay dün saat 14.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi'ndeki Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde meydana geldi. 3 yıldır Türkiye'de olan ve 1 yıl önce evlenen 21 yaşındaki Ahmet Aldali ile 20 yaşındaki Safa El Hasan çiftinin geçen 1 Temmuz günü İsa adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. 

Sezaryenle doğum yapan Safa El Hasan'ın, dikişlerinde iltihaplanma oluşunca, dün eşi Ahmet Aldali, annesi Fatma Hac Ahmed ve oğlu İsa bebek ile Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne geldi. Safa El Hasan, tedavi altına alındı. Bu sırada annesi Fatma Hac Ahmed de hastanede kimliği belirlenemeyen Suriyeli bir kadınla tanıştı.
KONYA'DA TEDAVI ICIN DR. FARUK SUKAN KADIN DOGUM VE COCUK HASTANESI'NE GELEN 20 YASINDAKI SURIYELI  SAFA EL HASAN'IN, 14 GUNLUK OGLU ISA BEBEK, IDDIAYA GORE TUVALETE GITMEK ICIN EMANET OLARAK VERDIGI HASTANEDE TANISTIGI SURIYELI BIR KADIN TARAFINDAN (KUCAGINDA BEBEK OLAN)KACIRILDI. (FOTO:KONYA,<a href='/haberleri/DHA' class='textetiket' title='DHA haberleri'>DHA</a>)

Bir süre birlikte sohbet ettikten sonra Fatma Hac Ahmed, evde bulunan çocuklara bakmak için hastaneden ayrıldı. Suriyeli yeni tanıştığı kadına da, kızına yardımcı olmasını ve yalnız bırakmamasını söyledi. Safa El Hasan tedavi altına alındığı odada bir süre Suriyeli kadınla sohbet etti. Ardından tuvalete gitmek için oğlu İsa bebeğe bakmasını söyledi. Safa El Hasan, tuvaletten döndüğünde kadını ve bebeği odada bulamadı. Bir süre bekledikten sonra oğlunun kaçırıldığını anlayıp, polise haber verdi. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, bebeği kaçıran Suriyeli kadının kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

OĞLUNUN BULUNMASINI İSTİYOR

Eşinin halen hastanede tedavi altında olduğunu belirten Ahmet Aldali, 1 yıl önce evlendiklerini belirterek şunları söyledi:
ESININ HALEN HASTANEDE TEDAVI ALTINDA OLDUGUNU BELIRTEN AHMET ALDALI (FOTOGRAFTA), ''DAHA OGLUMUN KOKUSUNA DOYAMADAN ALIP GOTURDULER. KADININ DA KIM OLDUGUNU BILMIYORUZ. BIRAN ONCE OGLUMUN BULUNMASI ISTIYORUM.''DEDI.(FOTO: MEHMET KAYHAN YILDIZ/KONYA,DHA)

''Geçen Kadir Gecesi günü oğlum dünyaya geldi. Eşim sezaryenle doğum yaptığı için dikişlerinde iltihaplanma oldu. Dün kayınvalidem ile birlikte eşimi hastaneye getirdik. Eşim tedavi altına alındı. O sırada kayınvalidem, hastanede Suriyeli bir kadınla tanışmış. Öğle saatlerinde de diğer çocuklara bakmak için eve gitmesi gerekiyordu. Hastanede tanıştığı kadın bizim kendi ülkemizin insanı olduğu için bir güvenip, ona kızıma yardımcı ol diye hastaneden ayrılmış. Eşimde bir süre o kadınla oda da sohbet ettikten sonra tuvalete gitmek için oğlumuzu emanet etmiş. Ama döndüğü kadın ve oğlumuz olmayınca polise haber verdik. Daha oğlumun kokusuna doyamadan alıp götürdüler. Kadının da kim olduğunu bilmiyoruz. Biran önce oğlumun bulunması istiyorum'' dedi.

Hastane yetkilileri ise olayda, hastanenin her hangi bir ihmalinin olmadığını ancak yine de konu hakkında inceleme başlatıldığını belirtti.

DHA
<< Önceki Haber 14 günlük Suriyeli bebek kaçırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER