14. Uluslararası Futbol Turnuvası'nda kuralar çekildi

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Futbol Turnuvası’nın kura çekimi gerçekleşti.

14. Uluslararası Futbol Turnuvası'nda kuralar çekildi

Mozaik Derneği'nde yapılan kura çekimine Baran Federasyonu Başkanı Kadir Tufan, Zaman Gazetesi Spor Müdürü Temel Yirmibeşoğlu, Gazeteci Erkan Akkuş ve son 16'ya kalan ülke takımlarının kaptanları katıldı.

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu’na bağlı derneklerin 2002 yılından bu yana organize ettiği Uluslararası Futbol Turnuvası’nın bu yıl 14. gerçekleşirken, 107 farklı ülkenin temsili milli takımlarında yer alan öğrenciler şampiyonada fair play adına meşin yuvarlağın etrafında buluşuyor.

Baran Federasyonu Başkanı Kadir Tufan, kura çekimi sonrası, "Şuan 16 takımımız elemelere katılıyor. Çeyrek final, yarı final ve final olarak devam edecek turnuvamız. Nisan ayı içerisinde ise final oynayacağız. Buradaki amaç futboldan ziyade dostluk, kardeşlik ve renklerin birleşimi oluyor. Katılımcılar farklı illerden geliyor. Birbirleriyle tanışıyorlar, kaynaşıyorlar. Bu dünyada belki bir ilk. 107 ülkeden öğrenciler katılıyor ve bu bir ilk bildiğimiz kadarıyla. Maksat kardeşliğimizi pekiştirmek." diye konuştu.

Bosna Hersek kaptanı Alen Lepan ve Nijerya kaptanı Umar Bala ise turnuvanın bahane olduğunu asıl amacın kardeşliği, birliği ve beraberliği oluşturmak olduğunu kaydetti. Nijerya kaptanı 5 yıldır bu turnuvaya katıldığını ve bu sefer kupayı alacaklarına inandığını da sözlerine ekledi. 

CİHAN
<< Önceki Haber 14. Uluslararası Futbol Turnuvası'nda kuralar çekildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER