14’ünde uyuşturucu 16’sında anne

Bursa’da daha 14 yaşındayken uyuşturucu kullanmaya başlayan Pınar Akpınar, 16’sında anne oldu. Anne-babası çaresiz: “Kızımız gözümüzün önünde eriyor. Uyuşturucu komasına girip ölmesinden korkuyoruz. Ne olur onu kurtarın.”

14’ünde uyuşturucu 16’sında anne

Bütün uyarılara rağmen uyuşturucu kullanımının önü alınamıyor. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ sözünün arkasına sığınarak madde bağımlısı haline gelen insanların sayısı her geçen gün artıyor. 

Bunlardan birisi de Bursa’nın Kestel ilçesinde 4 yıl önce arkadaş ortamında eroin kullanmaya başlayan Pınar Akpınar(18). 

14 yaşında eroin kullanmaya başlayan, 16’sında da anne olan Pınar’ın ailesi, çocuklarını kurtarmak için adeta çırpınıyor.

Ayşe ve Mehmet Akpınar çifti, uyuşturucu batağına saplandığı için sürekli evden kaçan kızlarının artık sentetik uyuşturucunun en tehlikelisi olan metamfetamin de kullandığını söylüyor. 

Mehmet Akpınar, “Pınar 14 yaşında evden kaçmaya başladı. 15 yaşında hamile kaldı, 16’sında anne oldu. Şu anda istediği zaman eve gelen kızımı kontrol edemiyoruz. 

Söz geçiremiyoruz. Annesine, metamfetamin de kullandığını söylemiş. 

Pınar’ı ne olur bu bataklıktan kurtarın.” dedi. Çaresiz kalan Akpınar çifti, Pınar’ın bu bataklıktan kurtarılması için yetkililerden yardım istiyor. 

Kızının, lisede okuduğu yıllarda tanıştığı arkadaşları tarafından uyuşturucuya alıştırıldığını belirten 8 çocuk babası Mehmet Akpınar şöyle devam etti: “Lisede okurken Pınar’da bazı değişiklikler vardı. 

Okula gitmiyordu, eve geç geliyordu. Konuştuğumuzda ‘sorun yok’ diyordu. 

Daha sonraki süreçte uyuşturucu alan, eve gelmeyen Pınar’ı aramak için Bursa kazan, biz kepçe oluyorduk. 

Çocuğumuz 15 yaşında hamile kaldı. Daha çocuktu. 16 yaşında erkek bebek dünyaya getirdi. 

Bebeği, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü alıp daha sonra evlatlık olarak verdi. Kızım şimdi uyuşturucu batağının içerisine düştü. ”

Anne Ayşe Akpınar ise şunları söyledi: “Pınar bana metamfetamin kullandığını söyledi. Bunun ne kadar tehlikeli bir uyuşturucu olduğunu, adını kızımdan duyunca öğrendim. 

Onun tedavisi için çok uğraştık. Gözümüzün önünde eriyor. Uyuşturucu komasına girerek ölmesinden korkuyorum. Ne olur yavrumu kurtarın.”

Kaynak: DHA
<< Önceki Haber 14’ünde uyuşturucu 16’sında anne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER