14 yaşındaki İdil'in ilk sözü... "İtfaiye amca kardeşim öldü"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 2 2020
Paylaş
X Post
İzmir'de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremden 58 saat sonra sağ çıkarılan 14 yaşındaki İdil Şirin'in enkaz altında kardeşi ile yan yana olduğu uzun bir süre kardeşinden ses aldığı ve daha sonra yanında öldüğü ortaya çıktı.
İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde en çok hasar gören Emrah Apartmanı'ndan 58 saat sonra kurtarılan İdil'in enkaz altında yaşadıkları yürekleri sızlattı. Depremde yerle bir olan Emrah Apartmanından 58 saat sonra sağ kurtulan İdil Şirin'in kurtarma ekibiyle göz göze geldiğinde ilk sözleri “itfaiye amca kardeşimden ses alamıyorum öldü” demek oldu. İlk isteği su olan İdil 3 saatlik çalışma sonrası Ölen kardeşi İpek ile birlikte çıkarıldı.

İpek 2 gün hayat mücadelesi verdi
Emrah Apartmanından ses duyan ekipler hummalı çalışmayla yaklaşık 3 saat sonunda İdil’e ulaştı. İdile ulaşan İtfaiye ekiplerinin anlattıkları ise yürekleri dağladı. İdil kardeşi İpek’ten uzun süre ses aldığını ama sonradan bir daha ses alamadığını söyledi. İpek'in hayatını kaybettiği öğrenildi. İdil’in sırt üstü durduğunu tek kişilik bir çekyata ayağının sıkıştığını gören kurtarma ekipleri kardeşini ise tam yanında oturur vaziyette buldu. İlk olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde çalışan Hasan Alaca ile göz göze gelen İdil kardeşinden ses alamadığını Alaca'ya söyledi. Adından ise İtfaiye erinden su istedi.
İdil’i uyutmamak için 3 saat baş aşağı durdu
Çalışmalara katılan ve İdil’e yaklaşık 3 saat boyunca yanında durarak konuşan Balıkesir İtfaiye ve Arama kurtarma ekibi gurup amiri Bahadır Kuş ise İdil’i uyutmamak için uzun çaba sarf etti. Kuş, İdil ile 3 saat boyunca tünelde kaldı. İdil’i enkazdan çıkaran Kuş daha sonra baygınlık geçirdi. Uzun süre baş aşağı durarak konuşan Kuş, ekiplerin yardımı ile enkaz alanından çıkarıldı.
</
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD’den dikkat çeken Tayvan uyarısı: Çin işgali için kritik tarih 20272.New York Belediye Başkanı Mamdani’nin konutunun önünde bombalı saldırı paniği3.Halkbank davasında kritik dönemeç: ABD ile “ertelenmiş kovuşturma” anlaşması4.Lavrov’dan Arap büyükelçilere sert yanıt: “ABD ve İsrail’i hiç kınadınız mı?”5.ABD ve İsrail’in İran’a karşı operasyonun Rusya’ya bakan yönü
6.Silivri’de İmamoğlu davasında gergin anlar: Savcıyla tartıştı, salondan çıkarıldı7.15 Temmuz duruşmasında şok iddialar: TOMA’lara benzin doldurulmuş, Genelkurmay hedef alınmış8.Denizli'de deprem: Çevre illerden de hissedildi!9.AKP'den ABD'ye çok sert İran eleştirisi: 'Vahşice saldırıldı, ABD'nin hiçbir stratejisi yokmuş!'10.Piyasalarda 'petrol' şoku: Asya borsaları haftaya dev düşüşle başladı!

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD’den dikkat çeken Tayvan uyarısı: Çin işgali iç...

New York Belediye Başkanı Mamdani’nin konutunun ön...

Halkbank davasında kritik dönemeç: ABD ile “ertele...

Lavrov’dan Arap büyükelçilere sert yanıt: “ABD ve ...

ABD ve İsrail’in İran’a karşı operasyonun Rusya’ya...





