15 bin polis memuru alınacak

TBMM'de bu hafta 15 bin polis memuru alımı ve diğer tasarılar görüşülecek...

15 bin polis memuru alınacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bu hafta 15 bin polis memuru alımı, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşaası ve terörizmin finansmanı gibi konularda düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısı görüşülecek. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen tasarıda ayrıca Şanlıurfa'ya 'İstiklal Madalyası' verilmesi de bulunuyor. Haftanın 5 günü çalışacak olan genel kurul, günlük programını tamamlamaması halinde saat 24.00'ten sonra da çalışacak. 

Milletvekillerinin basın toplantılarını yapacağı Meclis'te, Adalet Komisyonu'nda ise Bilirkişilik Kanunu Tasarısı ele alınacak. Tasarının amaç ve kapsamı ise bilirkişilerin nitelikleri, eğitimi, seçimi ve denetimine ilişkin usul ve esasların  belirlenmesi ile bilirkişilik için etkin ve verimli bir kurumsal yapı oluşturmak. TBMM Adalet Komisyonu, Bilirkişilik Kanunu Tasarısı'nı alt komisyona sevk etmişti. Salı günü de Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin liderlerinin, grup toplantılarında gündeme ilişkin açıklamalar yapması bekleniyor. 


CİHAN
<< Önceki Haber 15 bin polis memuru alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER