15 dakika hiç durmadan yazarak yazarlığa ilk adımı attılar


Canik Başarı Üniversitesi Çocuk Edebiyatı Araştırma Uygulama Merkezi ile Dil, Eğitim, Sanat ve Kültür Kulübü öğrencilerinin düzenlediği programa katılan Yazar Şemsettin Yapar, yazar olmanın püf noktalarını anlattı.

Canik Başarı Üniversitesi Konferans Salonu'nda Türkçe Öğretmenliği ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinin katıldığı programa Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mustafa Arslan, Yrd. Doç. Dr. Salih Savaş, Yrd. Doç. Dr. İslam Küçük, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Şemsettin Yapar, 'Yazabilirlik - Yazdırabilirlik' temalı etkinlikte, "Yazı yazmak kutsal ve ulaşılmaz değildir. İnsan düşünüyorsa düşündüklerini yazabilmelidir. Yazı yazmak için mükemmeliyetçi olmamalı, önce serbest yazmalı ve kendinize güvenmelisiniz. Yazdıkça yeteneğinizi geliştirebilirsiniz." dedi.

Yazmanın çeşitleri olduğunu ve buna dikkat edilmemesi halinde tiyatro oyunu yazabilecek birisini deneme yazmaya zorlanarak yeteneğinin köreltileceğini söyleyen Yapar, "Kolay yazmanın yollarını öğrenerek yazıya başlamak insana 'yazabilirlik' yeteneği kazandırır. Yazmaya başlayan insanlarında bu tecrübeleri kullanarak başkalarına da 'yazdırabilir' olacaklarının örnekleri günümüzde oldukça çok." diye konuştu.

Programın ikinci bölümünde ise salondaki katılımcılara '15 dakika boyunca hiç durmadan yazma' etkinliği yaptıran Şemsettin Yapar, öğrencilere kendi yazılarını incelemelerini istedikten sonra da "Yazabileceğinize inanıyor musunuz?" diye sordu.
Söz alan öğrenciler, "önce 15 dakika hiç durmadan yazamam diyordum ama yazabilirmişim, yazmak hiç de zor değilmiş" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Yazar Şemsettin Yapar'ı üniversitelerinde ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirten Doç. Dr. Mustafa Arslan, okuyan ve yazan bir nesil yetiştirmenin temel hedefleri olduğunu kaydetti. Öğrenciler adına Arslan katılımlarından dolayı Şemsettin Yapar'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Programın ardından öğrencilerle konuşan Şemsettin Yapar, kitaplarını imzaladı. Etkinliğe katılan öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber 15 dakika hiç durmadan yazarak yazarlığa ilk adımı attılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER