15 Temmuz’un kritik ismi görevden alındı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mayıs 16 2020
15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü öncesinde ve sonrasında yaptığı kritik çıkışlarla ve "F.tömetre" gibi anayasa ve kanunlara aykırı fişleme sistemi ile tanınan Tümamiral Cihat Yaycı, Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı. Yaycı yüzlerce subay ve astsubayın gözaltına alınıp tutuklanması için fişleme listeleri hazırlamıştı.
SAMANYOLUHABER- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesindeki dengeleri birebir etkileyecek sürpriz bir görev değişikliği yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Tümamiral Cihat Yaycı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay başkanlığından alınarak Genelkurmay Başkanlığı emrine tayin edildi.
Yaycı gerek 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü akşamı oynadığı kritik rol hem de darbe girişimi sonrası yapılan tasfiyelerdeki belirleyiciliği ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "gözde" amirallerinden biri olarak tanınıyordu.

Tümgeneral Cihat Yaycı, "Erdoğan'a yakın amirallerden biri" olarak biliniyor.
RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan atama kararında şu ifadelere yer verildi: "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usüllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin gereğince, EK listede kimliği yazılı amiralin, ismi hizasında belirtilen görev yerine atanmasına karar verilmiştir."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı7.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var8.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!9.AKP kulisleri yangın yeri: Operasyon sırası bürokratlar ve yargı mensuplarında mı?10.Herkes altını konuşurken gümüş uçtu gitti: Rekor üstüne rekor kırıyor!

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







