15 Temmuz'da çekilen video 4 ay sonra ortaya çıktı!

Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin gecesi yaptığı bir konuşmaya ait yeni bir video ortaya çıktı. Erdoğan’ın 00.05’te Marmaris’te yerel gazetecilere konuştuğu ileri sürülen videonun Marmaris Yerel Gündem gazetesi sahibi Temel Irmak tarafından Facebook’tan yayınlamasına karşın; TRT, AA ve hükümet yanlısı medyanın "görüntü kalitesiz olduğu gerekçesiyle" yayınlamadığı da ortaya çıktı.

15 Temmuz'da çekilen video 4 ay sonra ortaya çıktı!

Daha önce gazeteci Levent Gültekin’in Ruşen Çakır ile yaptığı programda gündeme gelen bu ilk görüntülerde, Erdoğan yaklaşık 7 dakikalık bir görüntü bulunuyor. Koruma görevlileri ve Erdoğan’ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak ile özel kalem Hasan Doğan görüntülerin başında ve sonunda yer alıyor.

ÜÇ SAAT İÇİNDE PARALEL İLAN EDİYOR

Erdoğan’ın darbe girişimini kamuoyuna yansımasından 3 saat bile dolmadan, ‘üst akıl’ ‘Parelel yapı’ ‘azınlık’ ‘bir grup’ şeklinde bahsetmesi, Genelkurmay başkanından bilgisi olmadığını söylemesi dikkat çekiyor. Erdoğan, halkı meydanlara çağırırken gece 00.00’de tutuklama kararı verildiğini, gözaltı kararlarını çıkarıldığını anlatıyor.

GENELKURMAY BAŞKANI İLE İLGİLİ DETAY BİLGİ YOK

CNN Türk’te Hande Fırat ile Abdülkadir Selvi’nin programına gece yarısı 00.35 sularında bağlanmasından yaklaşık yarım saat önce görüntülerin çekildiği ileri sürülüyor. Mekanı neresi olduğu anlaşılmamakla birlikte, gazetecilerin ‘Marmaris’te mi olacaksınız’, ‘Genelkurmay başkanının durumu nedir’ şeklinde soruları da bu video kaydına yansıyor. Erdoğan, nerede olacaksınız sorusuna ‘Ayrılıyorum’, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile ilgili sorulara ‘Şu anda detay bilgilere sahip değilim’ diye cevap veriyor.

Haber videosu darbeden 4 ay sonra ortaya çıkarken, hükümet yanlısı Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, görüntüleri yayınlamaktan korkanlar olduğunu savundu. Sabah ve A haber ise Erdoğan’ın yayınlanmayan görüntülerine yönelik ilginç bir savunma geliştirdi. O gece tv’den Erdoğan’a bağlanılan videoyu sitesine koydu.

ERKEN ÖĞRENDİ  ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI YAPTI İDDİASI…

Ruşen Çakır’ın Medyascope TV’deki özel yayınında konuşan gazeteci Levent Gültekin, Erdoğan’ın 15 Temmuz’u çok daha erken öğrendiğini ve ulusa sesleniş konuşması çektiğini söylemişti.

Gültekin programda olayı şöyle anlatmıştı: “Aslında Tayyip Erdoğan 15 Temmuz’u çok daha erken öğreniyor. Bir kamera çağırıyorlar, ulusa sesleniş konuşması yapıyor. Kaseti veriyor, acilen ulaştır bunu bütün kanallarda yayınlasınlar diye. En yakın adamı. Ve kaseti alan kayboluyor; gece saat 12.00’ye kadar. O yüzden apar topar CNN’de şeye (canlı yayına) çıkıyor, Periscope’tan Bilgi bu. Ben bunu en yakınındaki adamından dinledim.”  Gültekin, ayrıca Erdoğan’ın etrafındakilere güvenmediğini, buna TRT ve AA yöneticilerinin de dahil olduğunu söylemişti.

ALLAH’IN BİR LÜTFU DEMİŞTİ

Erdoğan, sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada da “Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi, öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki TSK’nın içinde mevcuttu ve bu hareketliliğin neticesinde TSK’nın içinde bir azınlık ne yazık ki ülkemizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne, hazmedemeyen, milletimizin birliğini beraberliğini kabullenemeyen bu grup, daha önceden söylediğim gibi Paralel Devlet yapılanmasının bir ürünüydü… Bu hareket Allah’ın büyük bir lütfu. TSK’nın temizlenmesine vesile olacak bir harekettir.” demişti.

4 ay sonra ortaya çıktığı iddia edilen video: https://youtu.be/Ns7wwC45t58

ANADOLU AJANSI GENEL MÜDÜRÜ'NDEN SKANDAL SAVUNMA

Sabah yazarı Mahmut Övür, o gece olanları sorduğu Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'nın sözlerini kaleme almış. 

Şenol Kazancı, o geceyi savunmaya çalışırken iyice batırmış. Darbe girişimini engelleyebilecek görüntünün kalitesine takıldıkları için yayınlamadıklarını itiraf etmiş!

İşte Şenol Kazancı'nın sözleri:
"Sadece bizim değil, orada hiçbir kurumun profesyonel ekibi yoktu çünkü kimse cumhurbaşkanının orada olduğunu bilmiyordu. Açıklama haberi gelir gelmez, yerel muhabirleri gönderdik. Onlar da teknik olanaklar açısından yetersizdiler. Bize sadece cep telefonu üzerinden bir görüntü gönderildi ama o da kullanılacak gibi değildi. Tabii biz açıklamayı yazılı olarak abonelerimize geçtik ancak görüntü aktarmada sıkıntı yaşadık. Devreye bir de görüntünün önce İstanbul'a geçilip izin alınması meselesi girince iş uzadı ve yayın gerçekleşmedi. Burada arkadaşlarımızın ihmali de söz konusu. Bu yüzden de soruşturma açtık. Olay budur."
Bu açıklamanın ardından akla gelen ilk tepki "sanki Facetime görüntüsü çok kaliteliydi" oluyor doğal olarak. Darbeyi engelleyip 241 insanın hayatını kurtarabilecek görüntüler, "kalitesiz" olduğu gerekçesiyle yayınlanmamış....



<< Önceki Haber 15 Temmuz'da çekilen video 4 ay sonra ortaya çıktı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER