15 Temmuz'da köprüdeki bir kumpas daha aydınlandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 21 2020
KHK ile ihraç edilen Yunanistan eski askeri ateşesi Deniz Kurmay Albay Halis Tunç, 15temmuzinfo.net sitesi için kaleme aldığı yazıda 15 Temmuz'da kapatılan Boğaz Köprüsü ile ilgili bugüne kadar basına yansımayan önemli bir bilgiyi açığa çıkardı. Buna göre o gece köprüde nöbette olması gereken 80-90 polise önceden izin verildiği ortaya çıktı. Polislerin konuşlanması gereken noktalardansa vatandaşlara kimliği belirsiz kişilerce ateş edildiği biliniyor.
15temmuzinfo.net sitesinde yer alan yazı şöyle:
Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da içinde bulunduğu vatandaşların önceden yerleştirilmiş keskin nişancılar tarafından vurulduğunu hep konuşuyoruz. Otopsi raporlarındaki kurşun izleri, kurşunların isabet açıları, görüntüler, tanık ifadeleri bunu destekliyor.
Ama bu katillerin atış yapacakları noktalara kimseye sezdirilmeden nasıl konuşlandırıldıkları konusunu hep merak ediyordum. Diğer merak ettiğim konu ise, tamamen savunmasız askeri öğrenci ve erleri katleden, Boğazdaki askerlere ateş ederek halkı galeyana getiren ve ateş altında bırakanlar nasıl organize şekilde köprüye gidebildikleridir.
Birinci ağızdan edindiğim bilgi merakımı büyük oranda giderdi diyebilirim. Önce şöyle genel bir bilgi vereyim. Boğaziçi davasında yargılanan 35’i tutuklu 143 sanık bulunmaktadır. Fakat darbe girişimi sinyali veren Boğaziçi köprüsünü kapatmaya gelen asker sayısı 30-35 kadardır. Kalanları ise, bölgeye gece saat 3 civarında gelen darbe girişimiyle yakından uzaktan ilgisi olamayan Harp Okulu öğrencileridir.
Şimdi gelelim esas konuya, biliyorsunuz Emniyet Genel Müdürlüğünün, bizlerin de köprüden gelip geçerken gördüğümüz, geçiş gişelerinin yakınında Boğaziçi Köprüleri Koruma Şube Müdürlüğü var. Bu müdürlüğün özelliklerine göz attığımızda ilginç verilere ulaşıyoruz.
*Bünyesinde 60-80 kadar 24 saat esasına göre vardiyalı çalışan personeli bulunmaktadır.
*Köprülerde meydana gelen intihar vakalarını önlemek için 2015 yılında oluşturulan “müzakere timi” bünyesinde psikoloji, kriz iletişimi, ikna, beden dili ve öfke kontrolü eğitimi alan 24 polis memuru görevlendirilmiştir. Müzakere tim
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.THY, İran seferlerini iptal etti!3.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı4.Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif Ersoy ne yaptı?5.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!
6.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!7.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı8.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon9.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı10.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








