15 Temmuz'un tartışmalı ismi Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 17 2024
15 Temmuz‘da Hande Fırat’la AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FaceTime görüşmesini ayarlayan dönemin MİT müsteşarlığı Basın Danışmanı Nuh Yılmaz Dışişleri Bakan yardımcısı oldu. Nuh Yılmaz ile Hande Fırat'ın 15 Temmuz'dan bir gün önce gizli bir görüşme yaptıkları ortaya çıkmıştı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla Dışişleri Bakanlığı’na 3 isim atandı. Erdoğan imzalı kararda dikkat çeken isimler yer aldı. Dışişleri Bakan Yardımcılıklarına eski Havana Büyükelçisi Ayşe Berris Ekinci, Dışişleri Bakanlığı SAM Başkanı Nuh Yılmaz, SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran atandı. Nuh Yılmaz ise, Hakan Fidan MİT Müsteşarı olduğu dönemde kurumun basın işlerinden sorumluydu.
Nuh Yılmaz’ın görev süresi boyunca MİT’e yakın gazetecilere ve medya organlarına manipülatif haberler yaptırdığı kamuoyuna yansımıştı. AKP’nin trol başlarından olan Hilal Kaplan, boşanmasını ve eşinin yakın arkadaşı ile evlenmesini haber yapan Oda TV ile kavgaya tutuşmuştu. Kaplan, Toygun Atilla ve Soner Yalçın için MİT’çi Nuh Yılmaz’ı kastederek “Nuh’un Köpekleri” demişti. Boşandığı eşiyle ilgili ‘aldatma’ haberlerine tepki gösteren Kaplan, “Siz insan değilsiniz. Köpeği olduğunuz “Nuh”a da bunu böyle iletin” ifadelerini kullanmıştı. Böylelikle kendi yandaşları olan Hilal Kaplan’da sözde muhalif gözüken medyayı nasıl kullandıklarını ifşa etmişti.
Aktifhaber'de yer alan habere göre Yılmaz ile birlikte diğer Bakan Yardımcılığına getirilen ikinci isim ise dezenformasyon ve sansür başkanı olarak da tanınan Fahrettin Altun’un adamı Burhanettin Duran.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'5.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...


