16 meslek odasından Ankara açıklaması: Devlete ve hukuka olan güven sarsılıyor

16 meslek odasından Ankara açıklaması: Devlete ve hukuka olan güven sarsılıyor

TMMOB'ye bağlı 16 meslek odası temsilcisinden oluşan Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu, Ankara'daki bombalı terör saldırısını kınamak için ortak bir basın toplantısı düzenledi. Olay sonrası sorumluların istifa etmemesi ya da görevden alınmaması sebebiyle milletin devlete, hükümete ve hukuka güveninin sarsıldığı vurgulandı.

Toplantıda, İl Koordinasyon Kurulu adına Mimarlar Odası Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu konuştu. Türkiye'yi savaş macerasına sürüklemek isteyen karanlık güçler olduğunu kaygı ile gözlemlediklerini kaydeden Severoğlu, "Siyasi hesaplarla ayrıştırılmaya, ötekileştirilmeye, sindirilmeye ve korkutulmaya çalışılan bu ülkenin insanları olarak bizler, sağduyumuzu ortaya koyarak, Türk-Kürt-Alevi-Sünni ayrıştırmasına alet olmayı reddetmeli ve din, dil ve ırk ayrımı yapmadan barış için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Günlerce önceden ilan edilen bu mitingin, terör gruplarının potansiyel hedefi olabileceği aşikârken, bu zafiyetin yaşanması, saldırının önlenememesi ve gerekli tedbirlerin alınmaması dikkat çekicidir." dedi.

Sorumluların istifa etmesi ya da görevden alınması gerektiğini dile getiren Severoğlu, "Toplumda yaşayan bireylerin devlete, hükümete ve hukuka duydukları güven giderek sarsılmaktadır. İktidar ve muhalefetin toplumsal uzlaşma sağlaması, ayrışmanın ve nefretin önüne geçilmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması konularında her zamankinden daha fazla sorumluluk taşıdıkları artık bilinmelidir. Charlie Hebdo saldırısı sonrasında dünya liderlerinin kenetlenmesi örneğini düşünmeye ve ülkemizdeki tabloyu bununla kıyaslamaya, siyasi parti liderlerini davet ediyoruz. Her gün televizyonlarda boy boy gördüğümüz siyasilerin, bu ortamda dahi 1 Kasım seçimi hesaplarını yaptıklarını görmemiz kaygı ve üzüntü vericidir." şeklinde konuştu.

Terörün hedefinin seçmenler üzerinde seçim güvenliğinin olmadığı kanısını oluşturmak, Türkiye'yi savaşa sürüklemek ve toplumsal güveni ortadan kaldırmak olduğunun altını çizen Severoğlu, "Bunları engelleyebilmek tüm bireylerimizin siyaset üstü, insandan, yaşamdan, dostluktan ve kardeşlikten yana tavır alması ile mümkündür. Savaşlarda kazanan tarafın olmayacağı ve kaybeden tarafın insanlık olacağının bilincinde olmalıyız. Bugüne kadar terörde kaybettiğimiz tüm şehitlerimize, tüm insanlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Terörü yapana, destekleyene, terör üzerinden siyaset yapana lanet olsun. Yaşamlarını kaybeden insanların acısını kalplerimizde hissediyoruz." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber 16 meslek odasından Ankara açıklaması: Devlete ve hukuka... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER