16 ünlü patronun birlikte kurduğu e-ticaret sitesi dükkanı kapattı

2010'lu yılların başında perakende sektöründeki markalar bir yana, farklı alanlarda faaliyetleri olan pek çok işadamı ile sanat ve futbol dünyasından çok sayıda isim de sanal alışveriş yatırımının cazibesine kapıldı.

SHABER3.COM



Dev pastadan pay almak isteyenlerin sanal alışveriş sitesi açma yarışı hız kazandı. Bu alanda yatırım yapan ünlüler arasına her gün yenileri katılıyordu. 

İş dünyası dışında Ebru Şallı'dan Arda Turan'a kadar birçok isim e-ticarete atıldı. 

16 ÜNLÜ PATRON BİR ARAYA GELDİ

16 perakende markasının bir araya gelerek kurduğu e-ticaret sitesi Bir Varmış Bir Yokmuş (1V1Y), Ekim 2011'de faaliyete geçti. Kiğılı, Hotiç, Desa, Göz Grup, Asports, Vitrin Grup, İpekyol, Koton, Diesel, Perabayt, Saat&Saat, Tekin Acar, Derimod, Zeki Triko, Ommedya, Inveon, Dilasima Group'un ortaklığındaki 1V1Y.com çok iddialı sektöre girdi.

1v1y.com’un en önemli özelliği şüphesiz kurucuları: Abdullah Kığılı (Kığılı), Ahmet Can Tarkan (Dilasima Group), Melih Çelet (Desa), Burhan Özkan (Ommedya), Yomi Kastro (Inveon), Yüksel Başesgioğlu (Zeki Triko), Kerem Gözalan (Converse/Asport) Mehmet Hotiç (Hotiç ayakkabı), Ramazan Kaya (Saat & Saat), Sedef Orman (Derimod), Ali Tahsin Özlenir (Diesel Özlenir Giyim), Tekin Acar (Tekin Acar Kozmetik), Nejdet Ayaydın (İpekyol), Yılmaz Yılmaz (Koton), Aysel Balkan Sancaktar (Göz Grup) ve Mehmet Rıza Aytek (Vitrin Grup).

Sektörde duayen 16 isim bu projeye markalarının gücüyle değil, kendi güçleri ve isimleriyle girdiler. 

1V1Y’nin yönetim kurulu başkanlığını Konkordato ilan eden Hotiç'in eski patronu Mehmet Hotiç, başkan yardımcılığını Abdullah Kığılı üstleniyordu.. Bir Varmış Bir Yokmuş’ isminin seçilmesinin nedeni; 1V1Y’nin sadece bir e-ticaret şirketi olarak değil, aynı zamanda bir marka olarak algılanmasıydı..

Ancak 6 yılda e-ticaret pazarında yaşanan krizden 1V1Y.com da almış olacak ki, site artık neredeyse ürün satmayı durdurdu. 
<< Önceki Haber 16 ünlü patronun birlikte kurduğu e-ticaret sitesi dükkanı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER