16 yaşındaki genç 5 aydır her hafta karakolda imza veriyor: Gerekçe Erdoğan'a hakaret
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 18 2024
Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki bir lise öğrencisi 5 aydır her hafta karakola gidip imza atıyor.
İstanbul Sarıyer’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve hakkında dava açılan 16 yaşındaki kız çocuğu için verilen adli kontrol kararının devam edeceği ifade edildi.
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 16 yaşındaki lise öğrencisi 5 aydır her hafta polis merkezine giderek imza atıyor.
Liseli genç, 12 Mayıs’ta Erdoğan’ın konvoyu geçtiği sırada küfür ettiği iddiasıyla bir Cumhurbaşkanlığı korumasının talimatıyla gözaltına alındı. 1 gün gözaltında tutulan çocuk ifadesinde, “Bundan 6 ay önce bir kaza atlatmıştım. Olay günü de yaya geçidinde beklerken hızla gelen araca korkup tepki gösterdim. Orada Cumhurbaşkanı da dâhil herhangi bir devlet görevlisinin olacağını bilmiyordum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dâhil herhangi bir devlet görevlisine hakaret etmem söz konusu değildir. Ben lise öğrencisiyim ve şimdiye kadar bir suça karışmadım. Daha önce yaşadığım travma nedeniyle gösterdiğim tepki yanlış anlaşıldı ve küfür etmedim. Sadece korkup tepki verdim. Hızla geçen aracın arkasından konvoy gelince ve orada bulunan bir yetkili müdahale edince konvoyun Cumhurbaşkanı konvoyu olduğunu anladım. Suç işleme kastıyla hareket etmedim” diye konuştu.
HER HAFTA KARAKOLA GİDİYOR
İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi ise 16 yaşındaki çocuğu haftada bir gün imza atması ve yurtdışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrol kararı verip serbest bıraktı.
Çocuğun avukatı İstanbul 1. Çocuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, 5 aydır süren adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi. Ancak mahkeme heyeti, avukatın talebini reddederek adli kontrolün devam edeceğini, yani çocuğun her hafta polis merkezine giderek imza atmaya devam edeceğini ifade etti.
Öte yandan çocuk için 18 Ağustos tarihinde iddianame düzenlendi. Cumhuriyet savcısı, “Kamu davas
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Aralarında Türkler ilk sırada: Gönüllü olarak Almanya'yı terk ettiler2.Kritik gece! Mazlum Abdi'den 'uzlaşma' açıklaması3.KHK'lı Barış akademisyeni Cavidan Soykan görevine iade edildi4.Erdoğan'ı bile kıskandıran 3 kamu işçisi: Maaşları Erdoğan'ın maaşını ikiye katlıyor5.Dağ fare doğurdu: ABB konser davasında tutuklu kalmadı
6.Hakan Fidan: “SDG, olumlu bir adım atmamakta direniyor”7.Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif Ersoy ne yaptı?8.9 eyalette kırmızı alarm verildi! Almanya'da son 15 yılın en sert kışı yaşanıyor...9.İran'da protestolar büyüyor: Binlerce kişi sokakta, 'Pehlevi dönecek' sloganları atıldı10.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Aralarında Türkler ilk sırada: Gönüllü olarak Alma...

Kritik gece! Mazlum Abdi'den 'uzlaşma' açıklaması

KHK'lı Barış akademisyeni Cavidan Soykan görevine ...

Erdoğan'ı bile kıskandıran 3 kamu işçisi: Maaşları...

Dağ fare doğurdu: ABB konser davasında tutuklu kal...


