1600 yıllık tarihi esere seçim işkencesi

Bozdoğan su kemerinin seçimlerde zarar görmesine tepki yağıyor.

1600  yıllık tarihi esere seçim işkencesi

Hukuk sisteminin alt üst olduğu 'Yeni Türkiye'de' tarihi eserler de zulüm ve hukuksuzluktan nasibini aldı. 2014 yerel seçimlerinde skandal bir şekilde üzerine yüzlerce kiloluk afişler asılan, ve çiviler çakılarak zarar verilen bin 600 yıllık su kemerleri 2015 genel seçimleri için yine aynı manzarayla karşı karşıya kaldı.
1600 yıllık Bozdoğan su kemerinin üzerine asılan yüzlerce kilo ağırlığındaki seçim afişi

Görsel Gürültüler sayfasında yayınlanan habere göre, 2014 yerel seçimlerinin ardından daha da ileri gidilerek paha biçilemez anıt esere onlarca çivi çakılarak yüzlerce kilogram ağırlığındaki siyasi pankartların asıldı. 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu çerçevesinde tarihi eserlere zarar verenlerin 2 ile 5 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanıyor olması gerekiyor. Fakat birinci dereceden Kültür Varlığı (Anıt Eser) olarak tescil edilmiş Bizans eseri bin 600 yıllık Bozdoğan su kemerinin seçim dönemlerinde zarar görmeye devam ediyor.

Tepkilerin çığ gibi büyürken uzmanlar bin 600 yıllık su kemerine gözünü kırpmadan onlarca çivi çakanlar bir an önce yasalar çerçevesinde hesap vermesi gerektiğini belirtti.

İşte 2014 ve 2015 seçimleri için yapılan o tahribat:


<< Önceki Haber 1600 yıllık tarihi esere seçim işkencesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER