17 bakanlığın üst düzey kadroları seçimden bir gün önce değiştirildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 24 2018
Seçimler öncesi Resmi Gazete’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın da içinde olduğu 17 bakanlığın üst düzey kadrolarını kapsayan atama kararları yayımladı.
MEB tarafından, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Kurulu’na, Ağrı, Yalova, Tunceli, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüklerine, Üniversite Denetleme Kurulu üyeliğine, Bakanlık Müşavirliği’ne atamalar yapıldı.
Diğer yandan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı AKP 24’üncü dönem Milletvekili Mustafa Akış, seçimden bir gün önce TRT yönetim kurulu üyeliğine atandı. Atama Resmi Gazete’de duyuruldu. TRT, seçim döneminde yaptığı yayıncılık nedeniyle muhalefetin büyük tepkisini çekmişti.
Birgün’ün haberine göre, seçime 2 gün kala “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği” ile birlikte son atamalar da dikkate alındığında, AKP hükümeti Bakanlığın mevcut yönetici kadrolarını koruyan değişiklikler yapmış oldu. Yapılan değişiklikle MEB şu an yönetici olarak görev yapanları korumayı ve yeniden görevlendirmede ayrıcalıklı olmalarını hedefledi.
“Bu neyin telaşıdır?”
Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, son atamaları ve iki gün önce çıkarılan yönetmeliği değerlendirdi. Aydoğan, “Yönetici görevlendirme ve ataması yapılmayan öğretmenlerin mülakat sonuçlarını, liseye geçiş yerleştirme kılavuzu ve sınav sonuçlarını seçim sonrasına erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı; seçime günler, saatler kala neden liyakat dışı atadığı yöneticileri ‘korumaya’ çalışan düzenlemeler yapmakta, neden alelacele ‘üst düzey’ kadro atamaları yapmaktadır? Bu neyin telaşıdır?” diye sordu.
2 gün önceki yönetmelikle bugünkü atamaları bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Aydoğan, şöyle konuştu:
“Tüm itirazlara rağmen yalnızca 14 ay önce, kadrolaşma amacıyla yönetici görevlendirmelerinde sözlü sınav tek usul olarak belirlenmişti. Ancak yayınlanan yönetmelikle birlikte değerlendirmelerin sözlü ve yazılı sınav şeklinde yapılacağı düzenlend
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi2.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!3.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti4.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı5.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi
6.Yenidoğan çetesine tahliye!7.Bırakacak mı? Sadettin Saran'dan başkanlık açıklaması!8.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”9.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’10.İşte o görüntüler: Görüşmeler sürerken Rusya, Ukrayna'yı vurdu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







