17 yıllık hasta, fizyoterapist olup diğer hastalara yardım edecek

17 yıllık hasta, fizyoterapist olup diğer hastalara yardım edecek

Hanife Handan Ülker, bugün 19 yaşında ama 17 yıllık zor bir mücadelenin kahramanı olarak tanınıyor. Doğuştan safra yolları bulunmayan Ülker, bugüne kadar birçok ameliyat geçirerek hayata tutundu ve 2013 yılında da karaciğer nakliyle sağlığına kavuştu. Yaşam mücadelesiyle Türkiye'nin tanıdığı bu genç kız, şimdi yeni bir kahramanlık yapmaya hazırlanıyor. Bu yılki üniversite sınavında, Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü kazanan Handan, "Yaşama tutunabilmek için tam 17 yıl mücadele ettim, sabırla şifa aradım ancak artık şifa bekleyen değil, dağıtan olacağım." dedi.

ŞİFA, O ÖZVERİYİ KARŞILIKSIZ BIRAKMADI

Yaşam mücadelesi ne kadar zor geçse de eğitimini hiçbir şartta aksatmayan Handan'ın bu özverisini, Şifa Üniversitesi de karşılıksız bırakmadı. Mütevelli heyetinin özel kararıyla eğitimini tam burslu olarak sürdürecek. Hanife Handan Ülker, "Nakil, benim için bir dönüm noktası oldu. Nakilden sonra dönüp geride kalan 17 yıla baktım. Hiç de kolay şeyler yaşamamışım dedim. Evet, ben atlattım ama o zor hayatı hala yaşayanlar var. Onlara yardım etmeliyim diye düşündüm, çünkü ben o süreci yaşadım ve ne olduğunu çok iyi biliyorum. O yüzden zaman zaman hastanelere gidip organ bekleyen hastalarla konuşuyorum, onlara destek olmaya çalışıyorum. Meslek tercihimi ise çoktan yapmıştım. Hayata hasta bir bebek olarak başlayan biri olarak, zaten sağlık alanında bir mesleğim olacaktı. Tıp da istiyordum ama puanım yeterli gelmedi. Şimdi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nde iyi bir eğitim alıp hastalıktan ıstırap çeken insanlara şifa dağıtmak istiyorum. Bunun için de hocalarımı çok iyi dinleyip iyi bir fizyoterapist olmaya çalışacağım." diye konuştu.

MUCİZE BİR HAYAT

Hanife Handan Ülker, 1996 yılında Antalya'da dünyaya gözünü açtığında doktorlar, bilier atrezi (safra kanalları yokluğu) teşhisi koymuştu. Henüz 2,5 aylıkken, "kazai" denen kanal açma ameliyatı yapılan Handan, daha sonra da ancak bir dizi ameliyat geçirerek hayata tutunabildi. Dünyada bilier atrezi hastası olup 11 yıldan fazla yaşayan az sayıda kişi olduğu için Türkiye onu, "mucize kız" olarak tanıdı. 2013 yılına kadar bu mücadelesini sürdüren Handan, karaciğer nakliyle sağlığına kavuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 17 yıllık hasta, fizyoterapist olup diğer hastalara yardım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER