18. Bayındır Çiçek Festivali başladı


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen 18. Bayındır Çiçek Festivali, yoğun bir katılımla başladı. Festivale Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli'nin yanısıra şeref misafiri Muğla ve Soma'nın belediye başkanları Osman Gürün ve Hasan Ergene, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, kooperatiflerin başkanları ve ilçe halkı katıldı. Festival, Menderes Bulvarı'ndan itibaren tören alanına kadar devam eden kortej yürüyüşüyle başladı. Stantları ziyaret ederek tören alanına ulaşan Başkan Kocaoğlu ve diğer protokol üyeleri, vatandaşlar tarafından çiçekler ve bayraklarla karşılandı. Festivalde çiçek alımı için sözleşme imza töreni de yapıldı.

Tarımda, yerelde ve kırsalda kalkınmanın, başta merkezî hükümet olmak üzere yerel yönetimlerin hedefi olmak zorunda olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "Dünyada kırsalın, tarımın, hayvancılığın kalkınması için hiçbir ülke kooperatifleşmenin dışında bir çözüm bulamamıştır. Buna Fransa, Hollanda, Belçika ve bütün gelişmiş ülkeler dahildir. O zaman çiftlikleri büyütemeyeceğimize göre biz kooperatiflerimizle alımımızı, bilgimizi birikimimizi paylaşıp üretimimizi, pazarımızı, pazarda pazarlık gücümüzü kooperatifler vasıtası ile sağlamak zorundayız." dedi. Başkan Sesli ise Bayındır'da kapalı alanda 800, açık alanda 3 bin dekarda çiçek üretildiğini hatırlatarak, "Festivalimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Kabuk kırılıyor, Türkiye dışına taşmaya başladık. Türkiye'nin yüzde 25 çiçeği Bayındır'dan çıkıyor. Türkiye'nin her evinde Bayındır çiçeği olması için uğraşıyoruz." şeklinde konuştu. Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan da, "18 yıl önce ortaya çıkan fikirle şenliğimiz festivale dönüştü. Umarım ilerleyen yıllarda daha geniş katılımla yaparız." dedi.

'YILDIZ BÖLGE EGE'

Muğla Belediye Başkanı Gürün, Bayındır'da çok önemli bir örnek yaşandığını dile getirerek, "İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından burada bir model oluşturulmuş durumda. Kooperatifçiliği destekleyen ve onun doğru yönde gelişmesini sağlayan bu projeyi gerçekleştiriyor. Ben Ege Bölgesi'ne bir bütün olarak bakılması gerektiğini ve bölgenin lider kentinin İzmir olması gerektiğini her zaman söylüyorum. Ege'yi 10 yıl içerisinde Akdeniz'in lider bölgesi haline getirebiliriz. Bunun için her şeyimiz var ve Ege'yi, yıldız bir bölge olarak geleceğe taşımak zorundayız." dedi.

Yörenin en önemli geçim kaynaklarından olan ve bölgede markalaşan çiçekçiliğin kutlandığı festival, 3 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edecek. Festival kapsamında 1 Mayıs saat 21.00'de Suavi, 2 Mayıs saat 22.00'de Bengü Bayındır, Şehir Stadı'nda konser verecek. Festival, 3 Mayıs günü 'En İyi Bitki Yarışması' ödül töreniyle son bulacak. CİHAN
<< Önceki Haber 18. Bayındır Çiçek Festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER