18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde şehitler anıldı


18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve şehitleri anma günü dolayısıyla Antakya Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene; Hatay Valisi Ercan Topaca, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, 2. Hudut Alay ve Garnizon Komutanı Ali Tuna, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, kurum müdürleri, gaziler, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı. Tören, çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Vali Topaca, imzaladığı şehitlik özel defterine şunları yazdı: "Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu gururlu günde, milletimizin geleceği adına en değerli varlığını feda eden sizlerin yüksek huzurlarınızdayız. Sizler şehadet mertebesine ulaşarak aziz milletimizin gönlünde ebediyen en yüce makama nail oldunuz. Uğruna can verdiğiniz Devletimizi ve bağımsızlığımızı korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin en kutsal görevidir. Fedakarlığınız, yüce milletimiz tarafından unutulmayacaktır. Bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklara çok büyük fedakarlıklarla sahip olduğumuzun bilinciyle emanetinizi geleceğe ve daima daha yükseklere taşıyacağız."

Daha sonra şehit mezarlığını ziyaret eden Topaca, şehit yakınları ile bir süre sohbet ederek, onlara başsağlığı ve sabır diledi. Şehitlikteki anma programı Kur'an-ı Kerim okunması ve dualar edilmesinin ardından sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde şehitler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER