196 milletvekilinden Trump'a dava
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 14 2017
ABD'de Demokrat Parti Kongre üyesi 196 milletvekili, Başkan Donald Trump aleyhine, Kongre'nin onayı olmadan "yabancı kaynaklardan menfaat sağladığı" iddiasıyla dava açıyor.
Washington Post Gazetesi haberine göre, Demokrat Partili 196 Kongre üyesi, Trump hakkında anayasanın devlet başkanının "yabancı kaynaklardan menfaat sağlamasını" yasaklayan maddesi uyarınca dava açmaya hazırlanıyor.
Kongre üyeleri, anayasanın ilgili maddesinin başkanın yabancı kaynaklardan hediye, gelir, makam, unvan veya benzeri bir menfaat kabul etmesini "Kongre'nin onayına" bağlaması dolayısıyla, "yetkilerinden yoksun bırakıldıkları gerekçesiyle" müşteki sıfatıyla dava dilekçesine imzacı oldu.
Davanın açılmasına önderlik eden Demokrat Parti'nin Connecticut Senatörü Richard Blumenthal, bunun, şimdiye kadar herhangi bir başkan aleyhine açılan bir davadaki en yüksek müşteki sayısı olduğuna dikkat çekti.
CUMHURİYETÇİLER İMZA ATMADI
Blumenthal, Cumhuriyetçi Parti'den hiçbir üyenin, davet ettikleri halde, dava dilekçesine imza atmadığını belirtti. Dava dilekçesinin bugün federal mahkemeye sunulacağı belirtildi.
Demokrat Partili Kongre üyelerinin dava hamlesi, Maryland eyaleti ve Washington D.C. yönetimlerince, bir gün önce Trump aleyhine anayasanın aynı maddesinin ihlal ettiği iddiasıyla açılan davanın ardından geldi.
Maryland ve Washington D.C. yönetimlerinin her ikisi de Demokrat Partili olan başsavcıları, açtıkları ortak davayla ilgili düzenledikleri basın toplantısında Trump'ın Başkan olduktan sonra kendini ticari işlerinden uzaklaştırmadığı ve sahibi olduğu şirketler vasıtasıyla yabancı ülke kaynaklarından gelir elde etmeye devam ettiğini ileri sürmüştü.
Konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer ise her iki başsavcının da Demokrat olduklarını, dolayısıyla davanın "partizan motivasyonlarla" açıldığını düşündüklerini söylemişti. Spicer, "Bu davayı yok sayarak işimize bakacağız." ifadelerini kullanmıştı.
Trump göreve başlamadan önce, ilişkili olduğu tüm ticari varlıkları başkanlığı süresince oğullarının yöneteceği
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!3.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı4.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı5.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler
6.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'7.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...8.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi9.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!10.Kasa var motor yok: 80 yerli 'KAAN' için ABD'den yabancı motor onayı bekleniyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere bü...


