+1T Gazete Tasarım Günleri 10. yılında 'önce dijital' diyor


Zaman Gazetesi tarafından düzenlenen +1T Gazete Tasarım Günleri, bu yıl 8 günlük bir beyin fırtınası ortamı hazırladı. Seminer, 10. yılında her zamankinden daha çeşitli ve yoğun bir içerikle takipçilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Tasarım Günleri bu yıl ilk kez Society for News Design (SND) ile ortak program yaparak dünyanın, gazetecilik ve tasarım birikimini Türkiye'ye getiriyor. Gazete tasarımcılarını bir araya getiren en büyük çatı kuruluş olan SND, 36 yıldır eğitim programları, konferanslar, yarışmalar düzenliyor ve öğrencilere burs veriyor. Her yıl düzenlenen The Best of News Design (En iyi Haber Tasarımı) yarışmasına dünyanın dört bir yanından binlerce başvuru yapılıyor.

BU YILIN SLOGANI 'ÖNCE DİJİTAL'

Bu yıl gazete tasarımının geleceğinin konuşulacağı +1T'nin sloganı 'önce dijital' olarak belirlendi. Kâğıttan kopmadan ama sanal ortamın da önemiyle doğru orantılı bir içerik bekliyor katılımcıları. Yine tipografi, fotoğraf, haber, infografik, illüstrasyon, renk ve kompozisyon, seminerde ele alınacak temel konuları teşkil edecek. Bunlara ek olarak dijital ortamda tasarım, kullanıcı deneyimi (UX) ve arayüz tasarımı (UI) gibi başlıklar da gündeme gelecek. Tasarım Günleri'nde öğrencileri interaktif bir ortam bekliyor. Konferans, söyleşi, panel, atölye çalışması ve yarışmaların yer aldığı etkinlikte amaç öğrencilerin katılımını maksimuma çıkartmak ve edindikleri bilgileri uygulama fırsatı oluşturmak.

DÜNYANIN BİRİKİMİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

Yurt dışından gelip tecrübelerini aktaracak ustalar arasında fotoğrafçı William Daniels, fotoğrafçı Stanley Green, SND Genel Direktörü Stephen Komives, ünlü tasarım danışmanı ve GarciaMedia CEO'su Mario Garcia, The Telegraph Gazetesi Kreatif Direktörü Jon Hill, Parsons Tasarım Okulu İletişim Tasarımı Direktörü Juliette Cezzar, National Geographic Dergisi Grafik Editörü Fernando Baptista, Washington Post Gazetesi Dizayn Direktörü Gregory Manifold, fotoğrafçı Patrick Baz, New York Times Grafik Editörü Wilson Andrews, Vox.com kurucu ortağı Melissa Bell, SND Eğitim Direktörü Chris Courtney, Washington Post Fotoğraf Direktörü MaryAnne Golon, Plain Dealer Gazetesi yazar ve illüstratörü Andrea Levy, National Geographic Dijital Kreatif Direktörü Miranda Mulligan gibi isimler yer alacak.

TÜRKİYE'DEN USTA GAZETECİ VE TASARIMCILAR +1T'DE

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü Murad Sezer, Ara Güler, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, Zaman Gazetesi Tasarım Koordinatörü Selim Şimşiroğlu, İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova, gazete tasarımcısı Ali Babür Boysal, Yeditepe Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Marcus Graf, tasarımcı Bülent Erkmen, sanatçı Murat Germen, reklamcı-yazar M. Nedim Hazar, Püff Dergisi Editörü Abdullah Yavuz Altun, karikatürist Bahadır Boysal, karikatürist Tan Oral, Karikatürist Vedat Kemer, Karikatürist Cem Kızıltuğ, grafik tasarımcı Ali Fuat Saruhan, iletişim uzmanı Barış Özcan, Meydan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Kenez, teknoloji yazarı Deniz Ergürel, Userspots İş ve İletişim Direktörü Oytun Şengül, UX/UI tasarımcısı Hasan Yalçın, ve daha pek çok konuşmacı +1T'de sunum yapacak.

KİMLER, NASIL BAŞVURABİLİR?

Tasarım Günleri'ne başta iletişim ve güzel sanatlar fakülteleri olmak üzere her alandan üniversite öğrencileri başvurabiliyor. Öğrenciler 28 Mayıs tarihine kadar www.arti1t.com adresinden başvurularını gerçekleştirebilir. Elemeleri geçen öğrenciler seminere davet edilecek. Seminer 9-16 Haziran tarihleri arasında Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki merkez binasında yapılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber +1T Gazete Tasarım Günleri 10. yılında 'önce dijital' diyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER