2.000 kişi bayram yemeğinde buluştu


İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Yakıntaş Mahallesi'nde 2 bin kişiye bayram yemeği verdi. Köyün girişinden camiye kadar olan mesafede kurulan masalarda ise köy kadınlarının imece usulü yaptıkları Bafra'ya has börek ve tatlılar yer aldı. Özel bir yemek firması ile anlaşarak 2 bin kişiye yemek verilen gecede, ilk olarak imam-hatipler tarafından Kur'an ve ilahi okundu. Yemek duasını ise Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek yaptı.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan burada yaptığı konuşmada yemeğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi ve derneği tebrik etti. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de derneğin düzenlediği ve köy halkının destek verdiği yemek için şükranlarını sundu.

Samsun Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı ve ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.Kaya Aşcı da SAMKON'a bağlı bu tür derneklerin çok olmasının İstanbul'da bulunan Samsunluların her alanda iddialı olduğunu gösterdiğini belirtip, "Gurbette Samsunlular olarak birlik ve beraberliği her zaman yaşıyoruz. Bu dayanışmanın en güzellerinden bir tanesini de, Yakıntaş da görmüş bulunuyoruz." dedi.

İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati Karagöz ise biraz yorulduklarını ama verilen emeğe değdiğini belirtip, "Bundan sonraki faaliyetlerimizin daha iyi olacağına inanıyorum. Bundan yaklaşık 4 yıl önce gurbetteki Bafralıları tek çatı altında toplamak istedik. Ve bunu da başardık. Kısa zamanda ismini duyuran bir dernek olduk." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 2.000 kişi bayram yemeğinde buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER