2-3 ayda kazandığımızı iki haftada kaybettik

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmemesi için itiraz üzerine itirazda bulunuyor. Sanayiciler seçim belirsizliğinin mevcut kriz şartlarını daha da ağırlaştırdığını belirtiyor. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, "Bu rakamlar sürdürülebilir değil." dedi.

SHABER3.COM

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı seçim sonuçlarının hâlâ resmi olarak açıklanmamasının  ekonomiye zarar verdiğini ifade etti.

Bahçıvan konuya dair, "Seçimlerin bitmesiyle artık ekonomi başta olmak üzere farklı konuları konuştuğumuz başlangıç noktası olacaktı. Maalesef bu belirsizlik en çok ekonomi üzerinde etki bırakıyor. Umuyorum Türkiye en kısa zamanda hukuk kuralları içinde adını koyacak ve hızlı yol almamız gereken dönem başlayacak." yorumunu yaptı.  

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmamasının ekonomiye zarar verdiğini söyledi.

"OTOMOTİV VE İNŞAATTA KRİZ BÜYÜYOR" 

Son açıklanan imalat sanayii (PMI) verisinin 45'lerden 47,2'ye yükselerek biraz daha iyileştiğini belirten Bahçıvan, "Türkiye sanayisi yaklaşık bir senedir 50'nin altında PMI ile gidiyor. Bu sürdürülebilir bir rakam değil.” dedi. 

Bahçıvan, başta otomotiv ve inşaata bağlı sektörlerde krizin devam ettiğini kaydederek, “PMI'in bir an evvel 50'nin üzerine çıkması lazım. Bunun için öncelikle finans piyasaları rahatlamalı.” diye konuştu. 

BAHÇIVAN: SWAP KRİZİ 2-3 AYDA KAZANDIKLARIMIZI KAYBETTİRDİ

İSO Başkanı Bahçıvan, 22 Mart’ta doların 5,84 TL olduğu 22 Mart ve akabinde alınan kararların piyasayı tedirgin ettiğini kaydetti. Bahçıvan iki haftalık dönemde ekonominin ciddi kayıplara maruz kaldığını vurguladı.

Bahçıvan, “Son 3-4 haftadır swap olayı, Londra piyasasında gerginlik ve son 2 haftadaki süreç faiz bandında 2-3 ayda elde ettiklerimizi kaybettiren noktaya dönüştürdü. Yatırım dönemine geçebilmek adına istediğimiz noktaya geldiğimiz söylenemez.” değerlendirmesini yaptı. 

İşletme maliyetlerini değerlendiren Bahçıvan şunları söyledi: "Kur kaynaklı maliyetleri karşılamak kolay değil. Kur zıplamaya başlayınca maliyet tedirginliği başlıyor." 


<< Önceki Haber 2-3 ayda kazandığımızı iki haftada kaybettik Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER